„Knygų Kalėdų“ karavanas džiugina globos įstaigose gyvenančius vaikus

IMG 52372015 m. gruodžio 10 d., Sandra Jablonskienė

Jau penkerius metus Lietuvoje vyksta Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos”. Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka kasmet aktyviai įsijungia į šią akciją ir organizuoja įvairius renginius. Šiemet bibliotekininkai parengė keturis keliaujančio „Knygų Kalėdų” karavano „Prakalbink Kalėdas” maršrutus. Vienas iš jų, „Knygų gidas”, improvizuotą žinių žaidynių programą pristato Pamario krašto vaikams, gyvenantiems globos įstaigose bei šeimynose.

IMG 4546Pirmoji maršruto stotelė – Saugų vaikų globos namai. Gruodžio 2 d. bibliotekininkų išpuoštas „Knygų Kalėdų” autobusiukas traukė ne vieno saugiškio dėmesį. Stotelėje iš jo išlipo pasakų personažai: Sniego karalienė, gerosios fėjos, nykštukai. Saugų vaikų globos namų pastogėje susibūrė penkios komandos, atkeliavusios iš pasakų šalies: „Raganos”, „Nykštukai”, „Pepės”, „Drambliai”, „Piratai”. Iš didžiulių kibirėlių krimsdami kukurūzų spragėsius komandų dalyviai atsakinėjo į klastingus klausimus, sprendė rebusą, kas paslėpta po baltu gaubtu, demonstravo puikias muzikines žinias. Komandos finišo tiesiojoje viena nuo kitos atsiliko vos keliais žingsniais, tačiau čempionais paskelbta komanda „Piratai”. IMG 4488Žaidynių dalyvius pasveikino Šilutės r. savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Audronė Barauskienė, pasidžiaugusi vaikų smalsumu ir žiniomis. Ji perdavė mero Vytauto Laurinaičio palinkėjimus ir dovanas. Glėbį knygų saugiškiams padovanojo F. Bajoraičio viešosios bibliotekos keliaujančio karavano bibliotekininkai.
IMG 5016Gruodžio 9 d. „Knygų Kalėdų” karavanas stabtelėjo antrojoje maršruto stotelėje – „Diemedžio” ugdymo centre. Sniego karalienė, gerosios fėjos, nykštukai kartu su Raudonkepuraite vaikus drąsino užimti vietas savo komandose. Drąsiausi buvo komandos „Inteligentai” (mokytoja Asta Lukauskienė) žaidėjai, pasipuošę baltais marškiniais ir kaklaraiščiais. Prie jų tuoj pat prisijungė ir kitos komandos: „Super šviesuoliai” (mokytoja Jurgita Rauktytė), „Juodučiai” (mokytoja Inga Žąsytienė), „Pakalikai” (mokytoja Aurelija Riterienė) ir „Vėjas nupūstas” (mokytojas Jonas Girskis). Pastaroji komanda išsiskyrė ne tik stilingai vėjo sutaršytomis šukuosenomis, bet ir kūrybiškumu. Ji paruošė netikėtą staigmeną – svečiams ir žinių žaidynių organizatoriams pateikė penkis klausimus, susijusius su ugdymo centru. 

IMG 5150

Į visus klausimus atsakyta teisingai. Azartišką kovą laimėjo komanda „Super šviesuoliai”, kuriems ir atiteko pagrindinis prizas. Iš tiesų šiose žinių žaidynėse pralaimėjusių nebuvo. 

IMG 5161Visos komandos galėjo pasigirti puikiomis žiniomis. Joms įteiktas bendras saldus prizas ir akcijos „Knygų Kalėdos” metu paaukotos knygos.
Į „Diemedžio” ugdymo centro atvirų durų dieną atvyko gausus būrys svečių su dovanomis. Centro auklėtinius ir pedagogus sveikino Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis, linkėdamas dar ne vienerius metus išlikti ir gyvuoti šiems namams bei turėti vilties. IMG 5213Šia proga Švėkšnos parapijos klebonas Saulius Katkus vaikams dovanojo saldainių, o Šilutės miškų urėdijos urėdo bei Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario Vaido Bendaravičiaus atstovė perdavė pyragą. „Diemedžio” ugdymo centro bendruomenė, dėkodama Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos komandai už suorganizuotą renginį, įteikė padėkos dovaną.IMG 5218
Trečiąją maršruto stotelę, Onutės Jogienės šeimyną, keliaujantis „Knygų Kalėdų” karavanas „Prakalbink Kalėdas” aplankys gruodžio 16 dieną.

 

{gallery}documents/fotogalerija/2015_knygu_kaledos{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai