Advento popietė Traksėdžiuose

Advento popietė Traksėdžiuose2015 m. gruodžio 11 d., Vida Paldauskienė

Atėjo advento metas – pasiruošimo didžiausioms ir gražiausioms metų šventėms – Kalėdoms – metas. Advento laikotarpiu visiems norisi dalintis gerumu, širdžių šiluma su savo artimaisiais, draugais, pažįstamais ir net nepažįstamais žmonėmis. Prisimename, kad žmogus ne tik duona kasdiene gyvas.
Baigiantis savaitei, Traksėdžių bibliotekoje rinkosi vietos bendruomenės nariai, mokyklos mokytojai ir mokiniai, atvyko ir garbių svečių: meniškos sielos žmogus, sugebantis prakalbinti ir medį, ir akmenį, tautodailininkas skulptorius Edvardas Vaitkus, puikių rankdarbių autorė traksėdiškė Onutė Gudžiūnienė.

Advento popietė TraksėdžiuoseRenginio pradžioje visus dalyvius sakralinėmis giesmėmis pasveikino Traksėdžių pagrindinė mokyklos mokinių ir mokytojų ansamblis, vadovaujamas muzikos mokytojo Jono Jurkšo. Vėliau adventinę programą „Kalėdų žvaigždė” pateikė Traksėdžių bibliotekos meninio būrelio, vadovaujamo bibliotekininkės Vidos Paldauskienės, nariai.
Pakviestas pasidalinti mintimis apie meną ir gyvenimą individualios įmonės savininkas, pripažinimo mūsų rajono ir šalies parodose sulaukęs skulptorius Edvardas Vaitkus nuoširdžiai kalbėjo apie savo gyvenimą, kūrybą, aptarė savo darbus, kurių pavyzdžių netrūko bibliotekoje. Beje, tai buvo tik nedidelė per visą gyvenimą sukurtų darbų dalis, klausytojai galėjo apžiūrėti ir kitų kūrinių fotografijų parodėlę.
Advento popietė TraksėdžiuoseEsame dėkingi Traksėdžių pagrindinės mokyklos darbuotajai E. Vaitkaus dukrai Astai Prozoraitienei, kuri ne tik įkalbėjo nelabai mėgstantį daug kalbėti ir savo darbais girtis savo meniškąjį tėtį, bet ir su savo vyru pasistengė, kad renginio dalyviai pamatytų kuo daugiau ir įvairesnių medžio ir akmens skulptūrų.
Su šventės dalyviais toliau bendravo ypatingo grožio siuvinių autorė Onutė Gudžiūnienė, kuri pasidalijo siuvinėjimo paslaptimis. Netrukus paaiškėjo, kad ponia Onutė yra ne tik gražių darbų autorė, bet ir labai įdomus pašnekovas, linksmas žmogus. Nemažai draugiškų šypsenų sukėlė ne tik kita O. Gudžiūnienės aistra – meškeriojimas, bet ir papasakoti linksmi nuotykiai gaudant didelius karosus.
Baigiantis popietei, visus bendruomenės narius artėjančių švenčių proga pasveikino, egzodo poeto Henriko Nagio eilėraštį perskaitė mokyklos direktorė Birutė Morkevičienė.
Nuskambėjus paskutinėms giesmėms, kurias atliko mokinių ir mokytojų ansamblis, asociacijos „Traksėdžių viltis” pirmininkė Eglė Paulauskienė padėkojo ansambliečiams ir bibliotekos meninio būrelio nariams asociacijos vardu įteikė kalėdinių dovanėlių.
Bibliotekininkė V. Paldauskienė, baigdama renginį, dar kartą visus pasveikino su artėjančiomis prasmingomis šventėmis, priminė, kad vyksta akcija „Knygų Kalėdos”, kvietė bendruomenės narius dalyvauti šioje akcijoje.

Advento popietė TraksėdžiuoseAdvento popietė Traksėdžiuose

Spausdinti
Facebook komentarai