Jaunųjų protų ringas Grabupiuose

IMG_0625

Kovo 9 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko edukaciniai -lavinamieji užsiėmimai „Pipirų rytas”. Jaunieji dalyviai ruošėsi vyksiančiam protų ringui. Kartu gamino lietuvišką atributiką: vėliavėles, plakatus.
Kovo 10-osios rytas kiekvienoje klasėje prasidėjo minėjimu, skirtu Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai. Mokiniai giedojo Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę”. Kiek vėliau visi rinkosi į klasę, kuri buvo paruošta protų ringui. Trys komandos: „Lietuvos nykštukai” (kapitonas Justas Šidlauskas), „Lietuvos stipruoliai” (kapitonas Arijus Paulauskas), „Lietuvos vaikučiai” (kapitonas Domas Stragauskas) ir žaisminga palaikymo komanda susipažino su turnyro taisyklėmis, atsakymams naudojamais pulteliais (projektas „Bendruomenės „HUB’as” bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą”). Pirmasis turas vadinosi „Kalba”. Šiame ture komandų žinios buvo beveik vienodos. Dauguma puikiai žinojo Lietuvos himno autorių, abėcėlės sudarytoją Martyną Mažvydą, išleistą pirmąją lietuvišką knygą, knygnešius.
Antrasis turas – „Kelionė po Lietuvą”. Ture visi klausimai buvo vaizdinio pobūdžio. Vaikai pasitikrino žinias apie žymias Lietuvos vietoves. Komandų nariams teko gerokai pasukti galveles ir atpažinti, kur žieduojami paukščiai Šilutės rajone, kuriame didmiestyje yra Gedimino pilis, prireikė prisiminti vasaros stovyklėlių keliones.
Trečiasis turas – užduotis „Taip ir ne”. Kovo 11-osios išvakarėse po gaubtu slėpėsi ne kas kitas, o Lietuvos vėliavėlė. Pradžioje sunkiau sekėsi atlikti šią užduotį, bet atsakę į keletą klausimų, išduodančių teisingą atsakymą, kaip mat suskubo pasakyti savo spėjimą komanda „Lietuvos vaikučiai”. Jie pelnė 4 taškus.
Paskutinis turas visada būna muzikinis – atsipalaidavimo turas. Dauguma klausimų buvo tokie, kur reikėjo atpažinti žinomų animacinių filmų ar serialų, lietuvių atlikėjų dainas. Žinoma, šis turas visiems buvo pats sėkmingiausias ir linksmiausias, sukėlęs daugiausiai emocijų.
Peržiūrėjus komandų balus paaiškėjo, kad kova buvo apylygė, todėl nugalėjo draugystė. Tačiau nė vienas vaikas nebuvo nuskriaustas, visi apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.

IMG_0616 IMG_0613 IMG_0578

Spausdinti
Facebook komentarai