Kovas – poezijos skaitymo mėnuo

DSCN2019

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filiale vyko Šilutės Žibų pradinės mokyklos moksleivių integruota lietuvių literatūros pamoka „Poezija kalba tiems, kurie supranta daugiau, negu gali jinai pasakyti” (Marcelijus Martinaitis), kurią vedė minėtos mokyklos mokytoja metodininkė Rita Kriščiūnienė.
Tuščias ir niūrus būtų vaikų pasaulis be eilėraščių. Bibliotekininkė Birutė Lukavičienė pristatė bibliotekoje eksponuojamą vaikų poezijos knygelių parodą „Lietuvių rašytojų eilėraščiai vaikams”. Mokytoja Rita supažindino vaikus su Kosto Kubilinsko, Justino Marcinkevičiaus, Martyno Vainilaičio, Ramutės Skučaitės, Vytės Nemunėlio kūryba. Moksleiviai ne tik skaitė eiles, bet ir aktyviai deklamavo pamėgtus įvairių poetų eilėraščius. Visi skaitovai bibliotekos darbuotojų buvo apdovanoti prizais. Renginio pabaigoje vaikai žiūrėjo animacinį filmuką ,,Grybų karas”, sukurtą pagal poeto Justino Marcinkevičiaus poemą. Vėliau vyko diskusijos.
Pamoka prabėgo greitai ir įdomiai. Vaikai sutiko, kad skaityti poeziją yra naudinga, ji padeda pamatyti pasaulio ir gamtos grožį, išgirsti kalbos skambesį. Norvegų dramaturgas Henrikas Ibsenas yra pasakęs: „Jeigu tu pamilsi knygą, tave pamils visas pasaulis”.

DSCN2026DSCN2016 DSCN2007 DSCN2004

Spausdinti
Facebook komentarai