Pradinių klasių mokinių anglų kalbos festivalis „Mes – knygų šalyje“

IMG_1305

Kiekvieną  pavasarį Šilutės rajono pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos renkasi į anglų kalbos festivalį F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, kuris  suteikia galimybę ne tik parodyti  savo anglų kalbos gebėjimus, bet ir pasidžiaugti jais, ugdo saviraišką, skatina mokinius domėtis šia kalba.

Šiais metais festivalio tema buvo „Mes- knygų šalyje“ („In the Land  of Books“) Sakoma, atversk knygą ir atversi duris į stebuklingą nuotykių pasaulį. Per šį nepaprastą vaikystės knygų pasaulį lydėjo staiga atgiję žinomos pasakos veikėjai  Vilkas ir Raudonkepuraitė (Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos 4a klasės mokinys Manfredas Burzdžius ir 3b klasės mokinė Akvilė Andrijaitytė). Kad Vilkas nesuvalgytų Raudonkepuraitės, jį linksmino ir pasakomis „maitino“ į festivalį atvykę 14-os rajono mokyklų pradinukai ir juos ruošusios anglų kalbos mokytojos. Džiugu, kad kiekvienais  metais  šiame renginyje dalyvauja vis daugiau rajono mokyklų pradinukų.

Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokinukai, vadovaujami mokytojos Loretos Toleikytės pasekė norvegų pasaką „Blynas“ („The pancake“).  Festivalio dalyvius linksmino Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos pradinukai (mokytojos Vilma Sadauskienė ir Raimonda Genienė), suvaidinę nuotaikingą Jenny Dooley, Virginia Evans pasaką „Begemotas Henris“ („Henrry Hippo“).  Žibų pradinės mokyklos mokinukai kartu su mokytoja Renata Ivaščenkiene paruošė nuostabų pristatymą apie knygas („Books, books, books“) ir patikrino ką vaikai apie jas žino. Žemaičių Naumiesčio darželio- mokyklos mergaitės (mokytoja Živilė Rupainienė) padeklamavo Cecil Frances Alexander eilėraštį „ Viskas šviesu ir gražu“ („All things bright and beautiful“)  ir padainavo Jane Taylor dainą „Žvaigždė“(„The Star“).

Kadangi alkanąjam  Vilkui linksmybių buvo vis mažai, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos antrokai (mokytojos Vilma Gečienė ir Aida Skarbalienė)  suvaidino pasaką „Obuolių Uogienė“ („Apple Jam“). Eilėraščiais ir dainele linksmino piratais persirengę Traksėdžių pagrindinės mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojos Indrės Diksienės. Usėnų pagrindinės mokyklos pradinukai ir mokytoja Jurgita Milašienė inscenizavo pasaką „Auksaplaukė ir trys lokiai“ („Goldilock and three bears“). Iš Katyčių pagrindinės mokyklos atvykę mokiniai ir jų mokytoja Vaida Šarkauskienė pristatė J. Evans kūrinį „Pamesta knyga“ („The lost book“).

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos pradinukai (mokytojos Vilma Sadauskienė ir Raimonda Genienė) vaidino nuotaikingą Jenny Dooley, Virginia Evans pasaką „Begemotas Henris“ („Henrry Hippo“).  Žibų pradinės mokyklos mokiniai kartu su mokytoja Renata Ivaščenkiene paruošė nuostabų pristatymą apie knygas („Books, books, books“) ir patikrino ką vaikai apie jas žino. Žemaičių Naumiesčio darželio- mokyklos mergaitės (mokytoja Živilė Rupainienė) padeklamavo Cecil Frances Alexander eilėraštį „ Viskas šviesu ir gražu“ („All things bright and beautiful“)  ir padainavo Jane Taylor dainą „Žvaigždė“(„The Star“).

Abėcėlės visus mokė Gardamo pagrindinės mokyklos mokiniai ir jų mokytoja Rita Gečienė, pristatę  John Mole kūrinį „Gyvūnų abėcėlė“(„The animal alphabet“). Atversti knygą ir mėgautis skaitymu ragino Vainuto gimnazijos pradinukai  ir jų mokytoja Vita Matrosovienė, bei Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos mokinė ir ją ruošusi mokytoja Banga Sabaliauskienė, padeklamavę daug gražių eilėraščių apie knygas. Dainele į knygų šalį kvietė Juknaičių pagrindinės mokyklos pradinukai ir jų mokytoja Vida Lebedeva.  Vilkyčių pagrindinės mokyklos ketvirtokai, vadovaujami mokytojos Vandos Norvilienės, pasekė pasaką „Voras ir musė“( „The spider and the fly“).  Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus mokiniai  (mokytoja Danguolė Būdvytytė),  persirengę peliukais skaitė mėgstamiausią knygą „Angliškos rožės“ (Maddona „The English roses“).

Renginio pabaigoje Vilkas pažadėjo niekada nebeėsti knygų ir išmokti jas skaityti, o vaikai pažadėjo jam padėti. Padėkojęs už gražius, kūrybiškus pasirodymus Vilkas iš savo seno lagamino ištraukė  dovanų maišelį ir visus apdovanojo prizais. Festivalio dalyvius ir mokytojus pasveikino Šilutės rajono savivaldybės švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Nemanienė.

Renginio organizatorės ir šventės dalyviai dėkoja „Knygų šalies“ šeimininkams, F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojams, o ypač Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėjai Vitai Gerulienei, už geranoriškumą ir pagalbą ruošiantis festivaliui. Tikimės, kad šis renginys paskatins vaikus dažniau paimti į rankas knygą ir patikėti  tiek angliško, tiek ir lietuviško žodžio stebuklu.

 

Drąsutė Vaitkevičienė ir Vilma Gečienė  
anglų kalbos mokytojos

IMG_1317 IMG_1249 IMG_1212 IMG_1160

Spausdinti
Facebook komentarai