Teresės Leciūtės-Lorenčienės knygos pristatytos Juknaičiuose ir Usėnuose

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių ir Usėnų filialuose įvyko popietė su tautodailininke, knygų autore, eiliuotoja, karpytoja, ilgamete pedagoge Terese Leciūte-Lorenčiene. Tautosakos puoselėtoja pristatė žemaičių tarme ir bendrine lietuvių kalba užrašytų pasakojimų ir padavimų knygą ,,Iš kartos į kartą“ ir naujausią leidinį, iliustruotą įspūdingais pačios autorės karpiniais, „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“.

Šių knygų autorė gimė ir augo Šilutės rajone, Kadagiškių kaime, lankė Žemaičių Naumiesčio vidurinę mokyklą, vėliau baigė Šiaulių pedagoginį institutą. T. Lorenčienė daug laiko skyrė vaikams – kūrė jiems eilėraščius, spektaklius, be pedagoginio darbo ilgą laiką turėjo karpinių ir dramos būrelius.

Susitikimo metu tautodailininkė pasakojo: „Močiutė – pirmoji mokytoja, nes būtent ji papasakojo ir išmokė daugybę su šiomis vietomis susijusių pasakų, padavimų ir legendų. Nuo vaikystės karpyti išmokė taip pat močiutė“.

Gausiam Juknaičių ir Usėnų pagrindinės mokyklos mokinių būriui literatė žemaičių tarme paskaitė nedidelę ištrauką iš padavimo apie Šilutės miesto atsiradimo istoriją ir vietovardžio kilmę, apie upių ir žuvų pavadinimų kilmę. Su mokiniais T. Lorenčienė žaidė lietuvių liaudies žaidimus. Renginio metu deklamuodama savo kūrybos eiles tautodailininkė iškarpė margučius, kuriuos padovanojo susirinkusiems vaikams.

P1060276_resize P1060273_resize P1060266_resize P1060256_resize DSCF2041_resize DSCF2023_resize DSCF2008_resize

Spausdinti
Facebook komentarai