Susitikimas su tautodailininke ir knygų autore

IMG_3132Trečiadienio popietę Traksėdžių bibliotekoje su gyvenvietės skaitytojais, mokyklos mokiniais, mokytojais susitiko žinoma Šilutės rajone buvusi mokytoja, tautodailininkė, knygelių autorė Teresė Lorenčienė.

Prasidėjus renginiui, jo dalyvius pasveikino muzikos mokytojo Jono Jurkšo vadovaujamas pradinių klasių mokinių ansamblis, padainavęs keletą linksmų pavasariškų.dainų.

IMG_3129Kol vaikai dainavo, bibliotekos viešnia ne tik atidžiai klausė, bet ir kažką mikliai karpė žirklėmis. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo dailūs popieriniai karpiniai, kuriais tautodailininkė apdovanojo visus susitikimo dalyvius.

Renginio metu T. Lorenčienė ne tik skaitytojams pristatė naują savo knygą „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“, papasakojo jos atsiradimo istoriją,  bet ir paskaitė ištraukų  iš anksčiau išleistų leidinių. Bendraudama su jauniausiais skaitytojais, kūrėja įsitikino, kad patys mažiausi knygos bičiuliai puikiai žino, jog arčiausiai jų gyvenvietės tekanti upė vadinasi Šyša, o artimiausias miestas – Šilutė. To neužteko – T. Lorenčienė paribio tarme perskaitė padavimus apie Šyšos upės ir Šilutės miesto pavadinimų kilmę.

IMG_3141Įgyvendinant Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektą „Bibliotekos pažangai“, Lietuvos bibliotekoms buvo siūloma prisijungti prie iniciatyvos „Atrask vaikystės biblioteką“, surasti bibliotekos globėją. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė Vida Paldauskienė pristatė Traksėdžių bibliotekos globėją Birutę Morkevičienė.

Naujoji globėja trumpai papasakojo apie vaikystėje skaitytas knygas, niekada taip neišblėsusią meilę knygai, parodė savo pačios pagamintų knygų skirtukų, pažadėjo, kad ne tik nuoširdžiai bendraus su biblioteka, bet ir padės rengti savo darbų bei kitų autorių parodas.

Baigiantis renginiui, gražią lyrišką dainą padainavo ketvirtos klasės mokinė Augustė Kulpinskaitė kartu su Traksėdžių pagrindinės mokyklos  socialine pedagoge Jolita Lileikiene.

Klemensas Stulga

IMG_3137 IMG_3135 IMG_3134

Spausdinti
Facebook komentarai