Lietuvių kalbos pamoka parodoje „Mažosios skulptūros“

03

Gana dažnai Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyksta įvairios lietuvių, etikos, psichologijos ar kitų dalykų pamokos. Kai čia veikė Aušros Jasiukevičiūtės ir  Daumanto Kučo paroda „Mažosios skulptūros“, tokių pamokų ypač padaugėjo. Šią parodą rugsėjo pabaigoje pristatė patys autoriai, noriai pasakodami apie savo darbo specifiką, gamybos techniką, visą kūrybos procesą. Susirinkusieji stebėjosi metalų ir formų įvairove, raštais, technikomis. Klausimai ir diskusijos apžiūrint skulptūras netilo net porą valandų.

Siekiant, kad jaunoji karta pažintų profesionalų meną, Kintų pagrindinės mokyklos mokiniai buvo kviečiami apžiūrėti parodą. Septintokams  bibliotekoje net surengta lietuvių kalbos pamoka „Aprašymas. Pastraipa“. Pamokos pradžioje bibliotekininkė Vaida Nausėdaitė trumpai, bet įdomiai apibūdino parodos eksponatus.

Mokiniai, apžiūrėję dailininkų darbus, gavo mokytojos užduotį: pasirinkti vieną eksponatą ir apie jį kurti aprašymo pastraipą. Namų darbų užduotis – pabaigti ar redaguoti parašytą  pastraipą.

Septintokai praplėtė savo akiratį ir mokėsi tokioje nekasdieniškoje aplinkoje.

Nijolė Sodonienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

06 05 04 02 01

Spausdinti
Facebook komentarai