Gardamo mokiniai dalyvavo viešoje paskaitoje „AIDS: GERIAU ŽINOTI !“

20161130_130440

Lapkričio 30 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko renginys, skirtas paminėti Pasaulinę AIDS dieną. Šios dienos tikslas – propaguoti brandesnį visuomenės, politikų, žiniasklaidos požiūrį į ŽIV ir AIDS ligą bei ligonius, siekti nulio naujų ŽIV užsikrėtimų, nulio diskriminacijos, nulio naujų mirčių nuo AIDS!

Pasaulinės AIDS dienos išvakarėse Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka kvietė bibliotekų lankytojus, ugdymo įstaigų auklėtinius ir visus, besidominčius ŽIV ir AIDS temomis, dalyvauti prof. dr., Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktoriaus Sauliaus Čaplinsko paskaitoje „AIDS: GERIAU ŽINOTI!”, kuri tiesiogiai buvo transliuojama internetu.

Prie šios iniciatyvos prisijungė ir Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo progimnazijos skyriaus 5–8 klasių mokiniai kartu su socialine pedagoge Edita Kinčiute. Susirinkę į F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialą mokiniai stebėjo tiesioginę transliaciją, po to vyko diskusija ir šios temos aptarimas. Mokiniams buvo atsakyta į klausimus, kodėl nepavyksta sustabdyti ŽIV epidemijos, kokie mitai vis dar gaubia ŽIV ir AIDS, kodėl ŽIV paplitimas mūsų kaimynystėje vienas didžiausių, ką apie ŽIV ir AIDS turi žinoti kiekvienas.

 

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė
Diana Formanikaitė

20161130_130507 20161130_130429

Spausdinti
Facebook komentarai