Šyliuose – Ezopo pasakėčių skaitymai vaikams

sam_5211Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filiale vyko Ezopo pasakėčių skaitymai vaikams. Renginys skirtas paminėti 310 metų sukaktį, kai į lietuvių kalbą išversta pirmoji pasaulietinė grožinė knyga.

Bibliotekininkė kartu su Žemaičių Naumiesčio mokyklos-darželio Šylių skyriaus jaunaisiais skaitytojais skaitė ir aptarė klasika tapusias  Ezopo pasakėčias. Jose galima sutikti ne tik vėžlį, kiškį, žiogą ir skruzdėlę, bet ir daugybę kitų žavių personažų, tūkstančius metų linksminusių ir mokiusių žmones išminties.

Neprilygstamas pasakotojas Ezopas gyveno senovės Graikijoje. Ezopas buvo vergas, bet dėl gebėjimo pasakoti istorijas jo šeimininkas paleido jį iš vergijos. Jo istorijos visus pakerėdavo, tad Ezopas būdavo pageidaujamas net karalių rūmuose.

Pasakėčios kupinos išminties, jos ir šiandien yra įdomios jauniesiems skaitytojams, kaip ir tuomet, kai Ezopas jas pirmą kartą pasakojo.

Vaikams perskaitytos pasakėčios ,,Šiaurys ir saulė“, ,,Musė ir jautis“, ,,Ąžuolas ir nendrės“ bei daug kitų pamokančių istorijų.

 

Vida Mišeikienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Šylių filialo bibliotekininkė

sam_5209

Spausdinti
Facebook komentarai