Meškučiai

Pliušinių žaislų nėrimo pradžiamokslis

Gruodžio 21 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filialo bibliotekoje vyko „Pabandyk ir tu…“ susitikimas su vaikiškų pliušinių žaislų nėrėja Laima Šidlauskiene.

Žiema toks metų laikas, kai vakarai prasideda anksti, visi lauko darbai nudirbt, daugiau laiko lieka pomėgiams, hobiui. Taip vakarus užpildo Šyliuose gyvenanti Laima. Nėrimo pradžia buvo mokykloje per darbelių pamokas, paskui pomėgis palaipsniui atgimė, kai buvo maži vaikučiai. Pirmiausia nerti Laima pradėjo vadinamąsias ,,tapkutes“ mažyliams, vilnones kojines, liemenes, kepures. Atsiradus laisvai minutei visada rankose atsiranda nėrimo vąšelis arba virbalai, spalvotų siūlų kamuoliukas, o tada – fantazija liejasi. Šiuo metu itin populiarūs nerti pliušiniai žaislai. Auksarankė pildo mažųjų norus neria jiems pliušinius žaislus. Į kiekvieną nunertą žaislą įdedama ne tik daugybė pastangų, bet ir daug meilės.

Laima dažnai dalyvauja rengiamuose akcijose, kurios skirtos per anksti gimusiems kūdikiams, dovanoja kepurėlių, liemenių ir kojinyčių. Viskas mezgama iš natūralios avies vilnos, mat vilna gerina kūdikėlių kraujotaką ir tuo pačiu padeda palaikyti šilumą. Kartais mažylių mamos pačios susiranda mezgėją prašydamos, kad numegztų jų mažyliams. Laimutė visada stengiasi išpildyti mamų užsakymus.

Mes, klausiusios pasakojimų kaip neriamas vienoks ar kitoks žaislas, nedrąsiai pasižadėjome per metus laiko pabandyti nunerti nors po mažą žaislą. Pavyks ar ne , parodys laikas.

Vida Mišeikienė
Šilutės  F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Šylių filialo bibliotekininkė

Meškutis Renginio dalyvės

Spausdinti
Facebook komentarai