Šyliuose paminėta Tarptautinė gimtosios kalbos diena

Šyliuose paminėta Tarptautinė gimtosios kalbos diena

Kovo 18 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filiale vyko popietė ,,Mitai, tautosaka ir literatūra“, skirta Tarptautinei gimtosios kalbos dienai.

Kalbininkai teigia, kad visos dabartinės pasaulio kalbos atsirado iš vienos kalbos. Kiekviena pasaulio šalis turi savo kalbą. Kas yra kalba – tai savita kiekvienos tautos ypatybė, mąstymo išraiška. Kiekviena tauta siekia išsaugoti savo gimtąją kalbą. Renginio metu diskutuota, kas yra gimtoji kalba, kokia ji brangi mums visiems, mintos mįslės, prisimintos patarlės.

Popietė pratęsta pristatant stalo žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“ sukurtą įgyvendinant F. Bajoraičio viešosios bibliotekos 2021-ųjų metų projektą, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė. Projekto vadovė – Sandra Jablonskienė, idėją padėjo įgyvendinti Informacijos skyriaus darbuotojai, dailininkas Andrius Sirtautas.

Tik sužaidę stalo žaidimą dalyviai sužinojo, kiek daug dar reikia įgyti žinių apie Šilutę, žymius žmones, šišioniškių tarmę. Laikas prabėgo nepastebimai, daug naujo sužinota. Stalo žaidimas bibliotekoje bus žaidžiamas dar ne kartą, tad bus galimybė pagilinti žinias apie Pamario kraštą.

Susirinkusieji pasigrožėjo eksponuojama Vidutės Rupšlaukienės piešinių paroda.

 

Vida Mišeikienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Šylių filialo bibliotekininkė

Šyliuose paminėta Tarptautinė gimtosios kalbos diena Šyliuose paminėta Tarptautinė gimtosios kalbos diena Šyliuose paminėta Tarptautinė gimtosios kalbos diena

Spausdinti
Facebook komentarai