Pažinkime paukščius drauge

Pažinkime paukščius drauge

Pavasariškai šiltą kovo 18-osios popietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus  ikimokyklinukams ir priešmokyklinukams surengtas Žemės dienos paminėjimas. Šia proga eksponuojamos fotografo Stanislovo Liepio dovanotos  paukščių fotografijos. Ugdytiniai jas apžiūrėjo, mokėsi  atpažinti jau žinomus paukštelius ir susipažinti su naujais.

Pažinkime paukščius draugeSvečias Stanislovas Liepis vaizdžiai papasakojo vaikams apie sparnuočius. Jis paaiškino, kaip paukščiai prisitaikę prie mūsų aplinkos. Dalyviai sužinojo, kokie paukščiai gyvena šalia mūsų, kuo jie maitinasi, kaip suka lizdus ir daug kitų įdomių dalykų. Fotografas pademonstravo ir atsivežtą profesionalią   paukščių stebėjimo bei fotografavimo įrangą, maskuojamąją aprangą bei papasakojo, kaip vyksta šis procesas.

Vaikai įdėmiai klausėsi svečio, dar smalsiau apžiūrėjo ir rankomis palietė atsivežtą įrangą. Renginio pabaigoje visi apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Pažinkime paukščius drauge Pažinkime paukščius drauge Pažinkime paukščius drauge

Spausdinti
Facebook komentarai