Vaikai gamino kalėdinius atvirukus

Vaikai gamino kalėdinius atvirukus

Adventas – gražiausias, paslaptingiausias ir prasmingiausias prieškalėdinis laikotarpis, kurio metu vyksta įvairiausi renginiai.

Gruodžio 14 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialą atskubėjo Šilojų mokyklos aukštesniųjų klasių mokiniai su socialine pedagoge Renalda Matevičiene. Jie dalyvavo kalėdinėje popietėje „Žiemužės pėdsakais“.  Vaikai buvo supažindinti su Kalėdų šventės tradicijomis ir papročiais,  kalbėjosi  apie adventą, aptarė 4 advento vainiko žvakių reikšmę.

Mokiniai buvo pakviesti į šventines dirbtuvėles  pasigaminti iš spalvoto popieriaus kalėdinių atvirukų. Bibliotekininkė mokė, kaip sulankstyti atviruką,  iškirpti detales, suteikti atvirukui originalumo ir šilumos. Dalyviai susidomėję gamino šventinius atvirukus, kiekvienas savaip klijavo snaiges, eglutes ir kitas paruoštas spalvotas detales. Vaikams sekėsi puikiai, jiems  buvo labai įdomu.

Socialinė pedagogė pasiūlė pagamintą atviruką padovanoti savo brangiausiam žmogui ir ant jo užrašyti gražų sveikinimą.  Naudingai praleistas laikas neprailgo. Vaikai visada noriai dalyvauja bibliotekos veikloje, o atsisveikindami dažnai klausinėja, kada vėl galės čia apsilankyti.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė 

Vaikai gamino kalėdinius atvirukus Vaikai gamino kalėdinius atvirukus Vaikai gamino kalėdinius atvirukus Vaikai gamino kalėdinius atvirukus

Spausdinti
Facebook komentarai