Kūrybinės dirbtuvės Traksėdžiuose

Kūrybinės dirbtuvės Traksėdžiuose

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale gegužės viduryje vyko kūrybinės dirbtuvės vaikams „Keramikos paslaptys“, kurias vedė Traksėdžių Šilojų mokyklos mokytoja Nijolė Kairienė. Reikia paminėti, kad su vadove  bei jos auklėtinių darbais turėjome galimybę susipažinti anksčiau, kai bibliotekoje buvo eksponuota moksleivių darbų paroda. Pagaminti  darbai suintrigavo ir paskatino pakviesti mokytoją į edukacinį užsiėmimą. Šios idėjos vedami įsigijome modelino ir pakvietėme vaikus pasinerti į kūrybinį pasaulį.

Naudojant modeliną, kaip ir molį, galima pagaminti gausybę įvairių dirbinių.  Edukacijos dalyviai  puikiai suprato tos stebuklingos masės galią ir išradingai lipdė gėlytes bei  karoliukus apyrankėms. Edukacinio užsiėmimo metu mokytoja pasakojo, kokie procesai atliekami iki molio panaudojimo bei kur naudojamas įvairios struktūros molis. Vaikai sužinojo apie tai, kaip gaunamas molis, koks jis būna, kokiais įrankiais naudojasi keramikos meistrai, kokius gaminius galima iš jo pagaminti. Kitomis dienomis dalyviai  rinkosi nudažyti sukurtų darbelių, o jiems nudžiūvus vėrė apyrankes ir klijavo gėlytes ant kotelių. Susirinkusiems patiko šis kūrybinis procesas, nes kiekvienas pasijuto tikru keramikos meistru.

Džiaugiamės tuo, kad išmokome prakalbinti molį ir tikime, kad su meile pagaminti darbeliai papuoš namus, mielai nešiosime  savo  pagamintą apyrankę.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Kūrybinės dirbtuvės Traksėdžiuose Kūrybinės dirbtuvės Traksėdžiuose Kūrybinės dirbtuvės Traksėdžiuose Kūrybinės dirbtuvės Traksėdžiuose Kūrybinės dirbtuvės Traksėdžiuose

Spausdinti
Facebook komentarai