Fotografijose užfiksuota tolimoji Bolivija ir jos žmonės

Lapkričio mėnesį Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale eksponuojama Milisentos Misevičiūtės (Klaipėda) fotografijų paroda „Bolivija ir jos žmonės“. Paroda skirta skatinti užsienio šalių kultūros pažinimą.

Milisenta savanoriška veikla užsiima jau nuo 16 metų. Ji priklauso Lietuvos nacionalinei Europos skautų asociacijai. Nuolat keliaujanti ir vietoje nenustygstanti mergina susirado organizaciją Pietų Amerikoje ir metams išvyko į – lietuvių supratimu – kitą pasaulio kraštą už jūrų marių. Lietuvaitė savanoriavo Bolivijoje, centre, skirtame skurstantiems vaikams. Vaikai nuo pirmos iki aštuntos klasės šiame centre praleidžia pusdienį. Čia ruošiamos pamokos siekiant įtvirtinti mokykloje įgytas žinias – matematikos, ispanų kalbos ir kt. Skiriama laiko rankdarbiams, žaidimams ir kitokiai veiklai, ugdančiai lyderio savybes. Pagrindinis centro veiklos tikslas – įkvėpti vaikus, kad šie išmoktų būti atsakingi už savo veiksmus, turėtų savo nuomonę, gebėtų reaguoti į šeimos problemas, aktyviai dalyvautų bei organizuotų bendruomenės gyvenimą.

„Fotografuoti pradėjau nuo trylikos. Taip po truputį pradėjusi gaudyti svarbiausias gyvenimo akimirkas buvau paskatinta savo vaizdais pasidalinti su didesne auditorija, nei draugai. Mano tikslas – parodyti, kad Bolivija – nors ir pati skurdžiausia Pietų Amerikos šalis, kultūrinio paveldo atžvilgiu yra viena turtingiausių“, – teigė savanorė. Paroda suskirstyta į tris dalis: savanorystė, socialinė ir kultūrinė aplinka, turizmas.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Bolivijos vaikai Bolivijos žmonės Fotografijoje užfiksuotas žmogus Paroda Paroda Parodos ekspozicija Tapytas paveikslas Vaikų būrys

Spausdinti
Facebook komentarai