S.Liepio fotografijų parodos pristatymo dalyviai

Gamtos grožis juodai baltom spalvom

Lapkričio 25-osios vakarą į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialą rinkosi traksėdiškiai. Čia atidaryta Stanislovo Liepio fotografijų paroda. Ši paroda šioje bibliotekoje jau antroji po dvejų metų pertraukos.

Bibliotekininkė Vida Pozniakovienė pasidžiaugė gražia paroda, žmonėmis, atėjusiais į parodos pristatymą. Vakarą daina pradėjo Jonas Jurkšas, ne kartą šioje bibliotekoje kūręs muzikinį foną renginiams.

Parodos autorius S. Liepis pasidžiaugė, kad dabar, atsiradus nuo darbo daugiau laisvo laiko, gali atsidėti savo mėgiamam laisvalaikio užsiėmimui – fotografavimui. „Fotografuoti patiko seniai. Gal dešimtoje ar vienuoliktoje klasėje nusipirkau pirmąjį savo fotoaparatą. Fotografuoju gamtą, peizažus, tačiau didžiausias hobis – gyvūnai: paukščiai ir žvėrys“, – pasakojo S. Liepis. „Kartais tenka laukti net po pusę paros, kol sulauki pasirodant norimo gyvūno. Esu fotografavęs ir 24 laipsnių šaltyje. Tada laukiu palapinėje, ir mažą šildytuvą pasistatau. Kartais kuprinė sveria net penkiolika kilogramų. Svorį sudaro stovas, objektyvas, fotoaparatas“, – dalijosi savo įspūdžiais autorius.

Kalbėdamas apie naująją parodą S. Liepis papasakojo, kodėl šį kartą fotografijos yra ketvirtainiškos ir juodai baltos: „Man buvo patarta vienose darbo patalpose sienas papuošti būtent tokiomis fotografijomis. Mintis patiko. Turėjau paplušėti, nes reikėjo fotografijoms suteikti ketvirtainišką formą. Šiose fotografijose vaizdai užfiksuoti prieš kelerius metus Norvegijoje. Norėjosi jų, su retais paukščiais“, – atviravo S. Liepis. Eidamas nuo vienos fotografijos prie kitos autorius pasakojo jų atsiradimo istorijas, supažindino su paukščiais. Eksponuojamos ir mūsų krašte gyvenančių paukščių nuotraukos – tai juodojo gandro, garnio, kormoranų ir kitų. Ypač mėgiama fotografija – su briedžiu, brendančiu Kuršių mariomis Ventės rago fone. Fotografuota iš guminės valtelės dideliu atstumu, o tam pasitarnavo geras objektyvas. Papasakojo, kad visada stengiasi užfiksuoti judesį.

„Labai myliu gamtą. Esu gimęs Sibire, daug laiko praleisdavau gamtoje, tad ir dabar šis pomėgis išlikęs. Lietuva – labai gražus kraštas, stengiuosi parodyti jos grožį. Planuoju įsirengti savo studiją ir pats gaminti fotografijas“, – dalijosi savo mintimis ir ateities planais S. Liepis. Jis pasidžiaugė, kad ir kaimo žmonių bendruomenės rengia gražius renginius, domisi ne tik knygomis, bet įvairiomis meno rūšimis. Papasakojo, kaip fotografija suvedė su buvusiu studijų bendramoksliu, su kuriuo dabar tapo gerais draugais. Yra ir daugiau fotografų, su kuriais palaiko ryšius.

Niūrų lapkričio vakarą sušildė gražūs fotografijose užfiksuoti vaizdai, nuoširdus pokalbis ir skambanti daina. Autorius pažadėjo, kad ši paroda Traksėdžiuose yra ne paskutinė.

Birutė Morkevičienė

autorius ir bibliotekininkė Muzikantas Jonas Jurkšas parodos pristatyme S.Liepio fotografijų parodos pristatymas skaitytojai parodos pristatyme Stanislovas Liepis parodos autorius

Spausdinti
Facebook komentarai