Vaikai mokėsi pažinti paukščius

Vaikai mokėsi pažinti paukščius

Kovo 20 dieną Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos  Traksėdžių skyriaus priešmokyklinės grupės ugdytiniai su mokytoja Lilija Geležiūne dalyvavo integruotoje veikloje „Paukšteliai sugrįžta“, vykusioje Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale.

Pirmiausia vaikai apžiūrėjo gamtos fotografo  Stanislovo Liepio darytas paukščių nuotraukas, mokėsi atpažinti jau žinomus paukštelius ir susipažinti su naujais. Renginio dalyviai diskutavo ir dalinosi mintimis, kokie paukščiai jiems mieliausi arba labiausiai įsimintini ir kodėl, kokius dažniausiai mato savo aplinkoje. Vieniems paukščiai tiesiog patinka savo išvaizda, kitiems miela jų giesmė, o dar kitus žavi jų gyvenimo būdas. Ugdytiniai sekė pasaką apie  vištytę aukso kojytėmis, mėgdžiojo įvairių paukščių balsus, kartu su mokytoja žaidė žaidimą „Paukščių varžytuvės“.

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė supažindino vaikus su Žemės dienos, minimos kovo 20 dieną, istorija ir jos reikšme mūsų gyvenime. Kalbėta apie tai, kaip mes patys prisidedame prie Žemės saugojimo. Pristatytos knygos apie paukščius, tarp jų ir žinomo knygelių apie gamtą bei gyvūnus autoriaus Selemono Paltanavičiaus kūriniai. Bibliotekininkė skaitė eilėraščius apie Lietuvos paukščius iš Česlovo Navakausko knygelės „Šiaušia kuodą jerubė“. Trumpi eilėraščiai, iliustracijos padės vaikams atpažinti ir įsiminti kiekvieną paukštelį bei žvėrelį.

Vėliau dalyviai su mokytojomis Rūta Šerniuviene ir Lilija Geležiūne išėjo pasidžiaugti pavasariu, pasiklausyti grįžusių gimtinėn paukščių čiulbėjimo. Darželio kieme iškeltas inkilas, apžiūrėta, ar dar eglėje tupi įsitaisęs apuokas, pasigamintomis popierinėmis gėlėmis papuoštas kiemas.

 

Lilija Geležiūnė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos
Traksėdžių skyriaus priešmokyklinės grupės mokytoja

Vida Pozniakovienė,
Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė  

Vaikai mokėsi pažinti paukščius Vaikai mokėsi pažinti paukščius Vaikai mokėsi pažinti paukščius

Spausdinti
Facebook komentarai