Edukacinis užsiėmimas „Velykinis sveikinimas“

Edukacinis užsiėmimas „Velykinis sveikinimas“

Kovo 14 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukacinis užsiėmimas „Velykinis sveikinimas“. Integruotoje veikloje „Pasveikinkime vieni kitus“ dalyvavo Šilutės rajono Vilkyčių pagrindinės mokyklos specialiųjų poreikių mokiniai su spec. pedagoge Rima Jankauskaite. Mokinių pagaminti sveikinimai bus perduoti Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokiniams, kurie dalyvaus tokioje pačioje veikloje.

Bibliotekininkė papasakojo apie populiarų proginių atvirukų siuntimą bei apsikeitimą pažįstamų ir giminių rate. Pačių nuspalvinti rankų darbo sveikinimai buvo labai vertinami ir saugomi, nes sveikintojas į savo piešinį įdeda ir dalelytę savęs. Šią tradiciją pakeitė išmanieji įrenginiai, kuriuos naudojant galima tą patį paveikslėlį persiųsti labai daug kartų, bet nepajusime jokio džiaugsmo jį gavę.

Edukacinės veiklos metu mokiniai išmoko nusidažyti popierių jiems tinkama spalva, kuri tiktų prie atviruko tematikos. Dalyviai išbandė prietaisus, padedančius iškirpti popierines detales ir palengvinančius aplikacijos darbą. Jie išmoko iš tokių pačių elementų sukurti skirtingus sveikinimus, o naudojant įvairiaspalvius kaspinėlius ir juosteles pagaminti paveikslėlį, džiuginantį jo gavėją.

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Edukacinis užsiėmimas „Velykinis sveikinimas“ Edukacinis užsiėmimas „Velykinis sveikinimas“ Edukacinis užsiėmimas „Velykinis sveikinimas“ Edukacinis užsiėmimas „Velykinis sveikinimas“

Spausdinti
Facebook komentarai