Pirmokų pažintis su Vilkyčių biblioteka

Pirmokų pažintis su Vilkyčių biblioteka

Rugsėjo 28 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko literatūros rytmetis vaikams „Susipažinkime – knygų šalis“. Vilkyčių pagrindinės mokyklos pirmokai kartu su klasės auklėtoja pirmą kartą viešėjo bibliotekoje.

Bibliotekininkė jaunuosius lankytojus supažindino su bibliotekos tvarka, elgesio taisyklėmis, saugomais knygų fondais bei parodė, kokių įvairių ir įdomių vaikams skirtų knygų yra bibliotekoje. Paaiškinta, kaip tapti nuolatiniu bibliotekos skaitytoju.

Pirmokai sužinojo, kad knygos būna ne tik popierinės, mažos ir didelės, plonos ir storos, bet gali būti įgarsintos ar net ekranizuotos. Jie stebėjo iliustruotą ir įgarsintą Eduardo Mieželaičio pasaką „Zuikis puikis”.

Knygos žymeklis – labai reikalinga priemonė mėgstantiems skaityti knygas ir pasižymėti, kurioje vietoje baigė skaityti. Vaikai gamino spalvotą knygos žymeklį, ant kurio priklijavo įvairių spalvų mažų gėlyčių, lapelių ir varpelių. Taip parsineštų knygelių skaitymas tampa įdomesnis ir smagesnis.

Renginio pabaigoje jaunieji renginio dalyviai pažadėjo dažnai lankytis bibliotekoje ir nuolat skaityti knygeles.

 

 

Sandra Genienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
 Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Pirmokų pažintis su Vilkyčių biblioteka Pirmokų pažintis su Vilkyčių biblioteka Pirmokų pažintis su Vilkyčių biblioteka Pirmokų pažintis su Vilkyčių biblioteka Pirmokų pažintis su Vilkyčių biblioteka

Spausdinti
Facebook komentarai