Traksėdžių filialas edukaciniame užsiėmime ,,Kai susitinka gamta ir fantazija“.

Kai susitinka gamta ir fantazija

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialas įsijungė į akciją „Lietuva skaito”. Gegužės 18 dieną bibliotekoje lankėsi Traksėdžių Šilojų mokyklos pradinių klasių mokiniai su mokytoja Nijole Kairiene. Jie dalyvavo nuotoliniame  edukaciniame užsiėmime ,,Kai susitinka gamta ir fantazija“.

Dailininkė, knygų vaikams iliustruotoja Lina Eitmantytė-Valužienė pristatė naują žanrą – bežodę knygą. Užsiėmimo metu aptarta, kaip ją skaityti. Autorė dalinosi savo kūrybine patirtimi. Bežodė paveikslėlių knyga „Išgirsti dieną“ yra tokia, kai vietoj žodžių žmogus, vartantis knygą ir nuskenavęs QR kodą, gali klausytis muzikos garsų ar melodijos, atspindinčios vaizduojamą piešinį. Ši knyga apima muzikos, dailės ir gamtos pasaulį. Iliustruotoja pavaizdavo sraigės, kuriai įvairias kliūtis įveikti padėjo drugelis, varlė ir peliukas, kelionę. Dienos stebuklas nutinka visiems, net šalia gyvenančiai vilkų šeimynai, kurie tarsi nepastebi mažųjų kaimynų.

Antroje užsiėmimo dalyje vaikai pakviesti sukurti knygos ,,Išgirsti dieną“ personažą sraigytę ir pavaizduoti jos kelionę labirintu. Edukacijos metu kiekvienas vaikas piešė savo sraigelę ir jos kelią. Jiems labai padėjo iliustruotojos pateiktos gamtos nuotraukos. Kiekviena sraigė išėjo kitokia, savaip miela ir ypatinga.

Dailininkė Lina Eitmantytė-Valužienė iliustravo apie 30 knygų vaikams, kasmet išleidžiamos 2–3 naujos šios menininkės iliustruotos knygos.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Traksėdžių filialas edukaciniame užsiėmime ,,Kai susitinka gamta ir fantazija“. Traksėdžių filialas edukaciniame užsiėmime ,,Kai susitinka gamta ir fantazija“. Traksėdžių filialas edukaciniame užsiėmime ,,Kai susitinka gamta ir fantazija“. Traksėdžių filialas edukaciniame užsiėmime ,,Kai susitinka gamta ir fantazija“.

Spausdinti
Facebook komentarai