Bibliotekos skaitytojai žaidžia stalo žaidimą

Stalo žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“ žaidė Traksėdžių jaunieji skaitytojai

Gruodžio 1 ir 2 dienomis  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vyko naujo stalo žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatymas  traksėdiškiams bei Traksėdžių Šilojų mokyklos 9–10 klasės mokiniams.

Stalo žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ idėjos autoriai ir kūrėjai – Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus bibliotekininkai, žaidimo dailininkas apipavidalintojas –  Andrius Sirtautas. Žaidimo kūrėjai kviečia suburti savo draugų ratą ir kartu apkeliauti 510 metų Šilutės gyvavimo laikotarpį.

Susirinkusiems pristatytas naujasis stalo žaidimas, paaiškintos taisyklės. Netrūko gerų emocijų,  azarto. Norint laimėti reikėjo turėti žinių apie Šilutės krašto istoriją arba pasikliauti  savo intuicija ir pasirinkti teisingą atsakymą. Žaidėjams tai buvo turininga pramoga, galimybė smagiai pabendrauti, daugiau sužinoti apie savo krašto žymias asmenybes, lankytinas vietas, kultūros ir istorijos paveldo objektus, papročius bei tradicijas.

Nugalėtojai, greičiausiai pasiekę finišą, apdovanoti dovanėlėmis. Padėkota Traksėdžių Šilojų mokyklos lietuvių kalbos mokytojai Ilonai Vaitiekaitienei, o mokyklai padovanotas stalo žaidimas. Žaidėjai liko patenkinti ir nusiteikę dar ne kartą žaisti šį žaidimą. Smagu, kad jaunimas prasmingai  leidžia laiką ir bent trumpam atitrūksta nuo kompiuterinių žaidimų.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Traksėdžių Šilojų mokyklos mokiniai ir mokytoja I. Vaitiekaitienė

Spausdinti
Facebook komentarai