Traksėdiškių kelionė po Šilutės kraštą vyko žaidžiant stalo žaidimą

Traksėdiškių kelionė po Šilutės kraštą vyko žaidžiant stalo žaidimą

Balandžio 27-ąją, minint Kraštotyros dieną ir Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale rinkosi jaunieji  skaitytojai. Jiems pristatytas  stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“. Paaiškinus žaidimo rekomenduojamas taisykles, vaikai pasidalino į dvi komandas ir pradėjo kelionę po Šilutės kraštą.

Žaidėjai aktyviai įsitraukė į žaidimą, jiems patiko atsakinėti į kortelėse pateiktus klausimus. Vaikai ne į visus klausimus galėjo atsakyti,  kai kurie buvo sudėtingi, tai į šiuos klausimus bandyta atsakyti bendromis jėgomis. Kai kurie šį žaidimą žaidė ne pirmą kartą, tai jų žinios ir rezultatai buvo geresni.

Dalyviai įdomiai ir turiningai praleido laisvalaikį, sužinojo daug įdomių faktų apie Šilutės miesto bei rajono žymias vietas, čia gyvenusius garbius žmones, kultūrą, papročius bei  tradicijas.

Žaidimas sukurtas vykdant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ (vadovė – Sandra Jablonskienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Traksėdiškių kelionė po Šilutės kraštą vyko žaidžiant stalo žaidimą Traksėdiškių kelionė po Šilutės kraštą vyko žaidžiant stalo žaidimą Traksėdiškių kelionė po Šilutės kraštą vyko žaidžiant stalo žaidimą

Spausdinti
Facebook komentarai