Pamokėlės vedėja J. Jūratė Girulienė ir renginio dalyvės

Edukacinėje popietėje moterys mokėsi megzti kojines

Lapkričio 25 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko edukacinė kojinių mezgimo pamokėlė. Pamokėlės vedėja – gardamiškė Jūratė Girulienė.

Vakarai vis ilgesni, todėl vis daugiau laiko lieka kažką nuveikti. Tiek nedaug dienų liko iki Kalėdų. Jau prasidėjo dovanų ieškojimo metas. O ypač malonu gauti dovanas, kurios kurtos artimo žmogaus rankomis, juk tuomet rankdarbis sušildomas minčių šiluma, parenkama tai, kas labiausiai tinka.

Jūratės Girulienės vienas iš laisvalaikio užsiėmimų – mezgimas ir nėrimas. Ją, dar mažą  mergaičiukę, mama supažindino su mezgimo paslaptimis, tad ir dabar savo mezginiais džiugina artimuosius. Šiuo metu daugiausiai mezga anūkui.

Tą dieną moterys rinkosi pasikartoti  mezgimo žinių, o buvo ir tokių, kurios su kojinių mezgimo paslaptimis susipažino pirmą kartą. Jūratė papasakojo apie  sudėtingiausią mezginio dalį – kulnį, parodė, kaip išmegzti akis, jas nuleisti, kad kojinės būtų dailios.

Renginio pabaigoje moterys padėkojo edukacijos vedėjai už pasidalintą patirtį, juk megztos kojinės gali būti puikia dovana, o dėvint jas niekuomet nebus šalta.

Virginija Langienė,
Šilutės  F. Bajoraičio  viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Edukacinės pamokėlės dalyvės ruošiasi megztti Edukacinės pamokėlės vedėja Jūratė Girulienė Renginio Dalyvės mokosi megzti kojinę

Spausdinti
Facebook komentarai