Traksėdžių bibliotekoje paminėta Skaitmeninė savaitė

Traksėdžių bibliotekoje paminėta Skaitmeninė savaitė

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale paminėta Skaitmeninė savaitė (angl. ALL DIGITAL Week) – visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija.

Susirinkę Traksėdžių Šilojų mokyklos aukštesniųjų klasių mokiniai su mokytoja Laimute Lelėniene diskutavo apie pasaulį siejančio ryšio galimybes, teigiamus ir neigiamus interneto aspektus, kada interneto naudojimas gali tapti probleminiu.  Mokiniai sužinojo, kad naudojantis neaprėpiamu informacijos kiekiu galima susidurti su internete egzistuojančiais pavojais, mokėsi jų išvengti. Bibliotekininkė pasakojo, kaip svarbu internete elgtis saugiai, etiškai bei atsakingai naudotis socialiniais tinklais, pasidomėti ekranų poveikiu sveikatai. Dalyviai sužinojo apie saugų internetą, pavojus, tykančius virtualioje erdvėje, mokėsi bendrauti su žmonėmis, sutiktais internete. Jiems buvo naudinga išgirsti, kokiose situacijose galima pasidalinti privačia informacija. Akcentuota, kad nereikėtų viešinti jokios asmeninės informacijos.

Vėliau mokiniai atliko testą „Ar esi saugus internete?“, aptarė klausimus, atsakymus, pasidalijo savo patirtimis. Jaunimas pasakojo, su kokiais sunkumais bei pavojais internete kartais susiduria.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Traksėdžių bibliotekoje paminėta Skaitmeninė savaitė Traksėdžių bibliotekoje paminėta Skaitmeninė savaitė Traksėdžių bibliotekoje paminėta Skaitmeninė savaitė

Spausdinti
Facebook komentarai