edukacija

Lipdymo iš modelino edukacijoje vaikai pasijuto keramikos meistrais

Kovo 2 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vyko lipdymo iš modelino edukacinis užsiėmimas, kurį vedė Traksėdžių Šilojų mokyklos mokytoja Nijolė Kairienė. Kūrybinėse dirbtuvėlėse dalyvavo Traksėdžių ikimokyklinės grupės vaikai bei Traksėdžių Šilojų mokyklos auklėtiniai.

Traksėdžių biblioteka daugelį metų bendradarbiauja su vaikų darželiu. Jau tradicija tapo, kad beveik kiekviena grupė po kelis kartus per metus atkeliauja į biblioteką. Atei­na ne tik su­si­pa­žin­ti su bib­lio­te­kos ap­lin­ka, paskaityti knygelių, bet ir dalyvauja įvairiose edukacinėse veiklose. Bendra veikla vykdoma ir su Traksėdžių Šilojų mokykla. Taip  vaikai susidraugauja, labiau pažįsta vieni kitus. Bend­ra­dar­biau­da­mi iš­reiš­kia­me sa­vo at­vi­ru­mą, da­li­ja­mės pa­tir­ti­mi ir pa­sie­kia­me ge­res­nių darbo re­zul­ta­tų.

Edukacinio užsiėmimo pradžioje mokytoja N. Kairienė supažindino su darbelių iš modelino ypatumais. Modelinas – mėgstama vaikų kūrybos priemonė. Šį kartą naudotas baltas, ore džiūstantis modelinas. Nulipdžius reikia laukti, kol jis išdžius, tuomet galima jį dažyti. Savybės: lengvas, minkštas, lengvai formuojamas, nelimpa prie rankų.

Vaikams lipdymas yra labai įdomus ir naudingas užsiėmimas, lavinantis rankutes bei  plečiantis akiratį. Lipdymo žaidimai daug naudingesni, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Padeda vystyti rankos–akies koordinaciją, padeda lavinti smulkiąją motoriką, skatina kūrybiškumą ir vaizduotę, lavina kūrybinį mąstymą.

Šį kartą edukacijos dalyviai modelinu išradingai lipdė mėgstamus personažus – pelytę ir boružėlę. Padedant mokytojoms ir auklėtojoms vaikams puikiai pavyko nulipdyti mielus žaisliukus. Jiems nudžiūvus bus galima nudažyti ir papildyti savo žaislų kolekcijas.

Susirinkusiems patiko šis kūrybinis procesas, nes kiekvienas pasijuto tikru keramikos meistru.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

edukacija edukacija edukacija edukacija edukacija edukacija edukacija edukacija

Spausdinti
Facebook komentarai