Užsiėmimai „Naminuko palėpėje“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale šiais metais toliau plėtojamas neformalus vaikų užimtumas  būrelyje ,,Naminuko palėpė“. Populiarinant skaitymą, lavinant  kūrybiškumą ir vaizduotę bibliotekininkė organizuoja įvairias kūrybines veiklas.

Už lango švilpiant žiemos vėjui smagu susirinkti visiems drauge ir, geriant šiltą arbatą, skaityti knygas, prisiminti žinomų rašytojų vaikystės išdaigas ir kurti. Sausio ir vasario mėnesiais b vyko kūrybiniai-literatūriniai pašnekesiai ,,Naminuko palėpėje“. Nuolatiniai bibliotekos lankytojai ir draugai  yra Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus mokinukai  ir jų mokytojos.

Sausio 3 d. mokyklėlėje surengti literatūriniai skaitymai ,,Pasimatuok šlepetę“. Paminėtas populiaraus ir vaikų mylimo rašytojo Vytauto Račicko gimtadienis. Bibliotekininkė visus supažindino su rašytojo vaikyste, kūryba. Skaitytos ištraukos iš jo knygų. Vaikai dalijosi įspūdžiais apie perskaitytas V. Račicko knygas, rinko labiausiai patikusią,  gražiausiai iliustruotą  knygutę, matavosi šlepetę, pabėgusią iš rašytojo kūrinio. Užsiėmimo metu dalyviai puošė šlepetes, kurias eksponavo bibliotekoje, džiugindami lankytojus.

Sausio 27 d., už lango lėtai krentant snaigėms, skambant lopšinei, prisiminta Vytės Nemunėlio slapyvardžiu rašiusio Bernardo Braždžionio kūryba. Vasario 2 d. paminėtos poeto 110-osios gimimo metinės.  Likimo nublokštas į kitą šalį rašytojas niekad nepamiršo Lietuvos ir kūrė eilėraščius ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Vienas įspūdingiausių jo kūrinių jauniesiems skaitytojams, ,,Rudnosiukas“, prikaustė visų vaikų dėmesį. Šią istoriją kartu su bibliotekininke skaitė ir mokytojos. Užsiėmimo metu vaikai ne tik skaitė, bet kūrė ir ,Rudnosiuko šeimyną, visi vaidino ir dainavo prisiminę šio kūrinio personažus.

Vaikai ne tik minėjo žymių rašytojų gimtadienius, skaitė knygutes, kūrė personažus, bet ir turėjo galimybę pamatyti Šilutės rajono Macikų socialinės globos namų floristikos būrelio surengtą parodą pagal Leonardo Gutausko kūrybą ,,Paukščių taku“. Bibliotekininkė pristatė iš akmenėlių darbus, priminė rašytojo kūrybą, pristatė knygą, pagal kurią sukurti darbai. Kruopštus ir meniškas iliustracijų perkėlimas į paveikslus sužavėjo bibliotekos lankytojus.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai