Elektroninių skaityklių pristatymas ir filmukų kūrimas panaudojant „Apple ipad“

Sausio 26 d. mūsų mokykloje vyko integruotos pamokos su Bajoraičio bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinieriumi Donatu Dobilinsku tema „Elektroninių skaityklių pristatymas ir filmukų kūrimas, panaudojant „Apple ipad“.

Pirmiausia svečias septintų klasių mokiniams pristatė elektronines skaitykles „Amazon Kindle Paperwhite“. Kalbėta apie elektroninių skaityklių privalumus, naudojimo galimybes. Mokiniai sužinojo, kad jas naudoti patogu ne tik namuose, bet ir kelionėse, nes nuolat pasiekiama skaitmeninėje skaityklėje sukaupta biblioteka. Taip pat paminėjo, jog svarbu ir privatumas, nes skaitant elektroninę knygą niekas negali matyti, koks jos pavadinimas.

Ne tik mokiniams bet mokytojoms (Daliai Šulcienei, Eglei Jatautaitei)labai patiko planšetinių kompiuterių Apple iPad Mini 2 ir Quivervision programėlės pristatymas. Dalyviai išbandė išplėstą realybę. Mokiniai ir mokytojai mokėsi, kaip iš paprastų nespalvotų piešinių padaryti 3D objektus. Minėta programėlė geba specialius piešinius atpažinti ir planšetes ekrane atvaizduoti juos 3D vaizdu, kuriuos galima apžiūrėti iš visų pusių ir netgi nuspalvinti norimomis spalvomis.

Papildyta realybė (ang., Augmented Reality) – tai technologija, pateikianti papildomus informacijos sluoksnius fiziškai matomoje bei suvokiamoje realybėje, naudojant elektroninius prietaisus, tokius kaip mobilieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ar interneto kameros.

Šią programą galima naudotis ne tik laisvalaikiu, bet ir pritaikyti per įvairių dalykų pamokas.

Edita Bendžiuvienė

Plačiau skaitykite čia

Spausdinti
Facebook komentarai