Pamokėlėje „…O buvo taip“ vaikai mokėsi kurti pasakų knygutę

Vasario 21 dieną Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo progimnazijos ikimokyklinukai su mokytoja Vitalija Mockuviene lankėsi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale. Vaikai dalyvavo integruotoje lietuvių kalbos pamokoje „…O buvo taip“, kurios metu buvo supažindinti su Tarptautine  gimtosios kalbos diena bei dalyvavo kūrybiniuose užsiėmimuose.

Renginyje vaikams papasakota apie tai, kad visi turi savo namus ir juose gyvena. Pavyzdžiui, sraigė savo namelius nešiojasi ant nugaros, o lapė turi savo olą, kur pavargusi įpuola… Tad ir knygelės turi savo namelius – biblioteką. Bibliotekininkė minėjo, jog knygų namuose yra laukiami visi – maži ir dideli, nes čia galima puikiai praleisti laisvalaikį: skaityti knygas, žurnalus, enciklopedijas, žodynus, ieškoti informacijos internete, skolintis knygų į namus, skaityti pačias gražiausias pasakas. Vieną pasaką „Kaip genys eglę kirto“ bibliotekininkė pasekė vaikams. Bibliotekininkė, padedama mokytojos Vitalijos, vaikams apie knygas papasakojo daugiau, o ypač daug – apie knygos viršelį, kuris yra tarsi knygos drabužis ar durys į knygos turinį. Jo autorius – dailininkas, jis stengiasi knygos apdarą sukurti gražų, išskirtinį ir patrauklų. O svarbiausia, kad viršelis atitiktų knygos turinį. Juk nuo viršelio prasideda pažintis su knyga.

Po šio gražaus pristatymo apie knygas ir jų viršelius prasidėjo kūrybinis darbas. Kiekvienam vaikui duota užduotis – savo pasakų knygai sukurti viršelį. Kūrybines mintis dalyviai perkėlė ant popieriaus – įsivaizduojamos knygos viršelio. Savo knygelių virželius vaikai išsinešė į mokyklą, kad galėtų užpildyti jų vidų savo piešiniais ir išmoktomis pirmosiomis raidėmis.

 

Diana Formanikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai