Kino pavasaris ir knyga apie filmų kūrimą

Žaismingas renginių ciklas „Top knygų penketukas“ toliau tęsia kelionę Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Kovo 17 d., penktadienį, įvyko Jurgos Baltrukonytės knygos „Filmukai“ pristatymas lopšelio-darželio „Raudonkepuraitė“ ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtiniams (auklėtoja Žibutė Šaulienė).

Bibliotekos konferencijų salė renginio metu virto kino teatru. Ne bet kokiu, o šiuolaikišku. Čia kvepėjo spragintais kukurūzais, kuriais buvo vaišinami patogiuose sėdmaišiuose sukritę žiūrovai. Beje, spragėsiai buvo indeliuose su mažylių mėgstamų animacinių filmukų herojų atvaizdais. Juos pagamino kūrybingos bibliotekininkės.

Vaikai turėjo galimybę susipažinti su knyga, kurioje rašoma apie tai, kaip pagal kiekvieną istoriją galima sukurti įdomų filmą. Kūrybos procesas – nelengvas, bet labai įdomus. Pirmiausia viską reikia nupiešti , kiekvieną veikėjo judesį, o po to dar priversti jį judėti ir kalbėti. Išgirdę apie visa tai jaunieji dalyviai su dar didesniu smalsumu žiūrėjo rodomus nuotaikingus animacinius filmus.

Kino seansui pasibaigus penktadienis visiems vaikams nušvito linksmomis pavasariškomis spalvomis.

 

Liudmila Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai