Savęs pažinimo ir saviraiškos kūrybinis užsiėmimas „Karalystė“

Kovo 16 d. popietę Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus pirmokėliai dalyvavo Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vykusiame savęs pažinimo ir saviraiškos kūrybiniame užsiėmime „Karalystė“. Užsiėmimą vedė Lietuvos meno terapijos asociacijos narė Irena Rimkuvienė, jau  tris dešimtmečius dirbanti Saugų vaikų darželyje. Pedagogė jau keletą metų gilinasi į psichologijos subtilybes, domisi dailės, pasakų, keramikos, tekstų rašymo terapija, dalyvauja seminaruose, pati veda užsiėmimus, o įgytas žinias bando taikyti praktikoje.

Kūrybinio užsiėmimo „Karalystė“ tikslas – suprasti santykius su kitais, atskleisti vidinius resursus ir mėgautis pačiu piešimu. I. Rimkuvienė sako, jog vaiko piešinys gali daug ką pasakyti, o piešimas – tai nuostabiausias būdas bendrauti su vaiku. Tik šis piešimas buvo kitoks, vaikai piešė negalvodami, ar gerai nupiešta, ar patiko kitiems. Jie tiesiog piešė ant didžiulio bendro lapo ir mėgavosi tuo, ką daro. Kurdamas vaikas išlaisvina susikaupusią įtampą, išsprendžia vidinius konfliktus, išreiškia jausmus.

Kūrybinis procesas prasidėjo kelione užmerktomis akimis į žalią pievą, po to – į mišką ir vėl į pamiškės pievą, pilną gėlių, kol pasiekiamas kalnas ir pamatoma savo „Karalystė“. Atsimerkę mokiniai turėjo išlaikyti vaizdą, kurį matė mintyse. Tada užsiėmimo dalyviai piešė tai, ką pastebėjo užlipę ant kalno. „Karalystės“ valdovai tiesė takus pas kaimynus, dovanojo dovanas visiems piešimo draugams. Visą valandą kūrybiškai bendravę, vėliau vaikai aptarė savo piešinius, kiekvienas išsakė nuomonę.

Bendros kūrybos šiluma ir bendras tikslas, pašnekesiai užsiėmimo dalyviams ilgai neišblės. Jiems pedagogės I. Rimkuvienės vedami kūrybiniai užsiėmimai „Karalystė“ paliko neišdildomą įspūdį.

 

Vida Paldauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai