Vaizdo įrašo „Patyčios turi baigtis“ peržiūra Grabupių filiale

Kasmet visoje Lietuvoje „Vaikų linija“ organizuoja „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ‘ 2017“, kuria siekiama sutelkti dėmesį į patyčių problemą ir efektyvius būdus jai spręsti. Šios savaitės iniciatoriai visuomenę kviečia nelikti abejingą bei parodyti nepritarimą patyčioms.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialas, bendradarbiaudamas su Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriumi, moksleivius pakvietė į salę debatams ir vaizdo įrašo „Patyčios turi baigtis“ peržiūrai. Šiame įraše patirtimi dalijasi Nikas Vujičičius – 32-iejų metų vyras, kuriam likimas nepagailėjo skaudžių smūgių. Jis gimė be išsivysčiusių galūnių, tačiau sugebėjo įveikti sunkumus ir tapti pripažintu pasaulinio lygio lektoriumi, puikiai perkamų knygų autoriumi, sukurti šeimą ir džiaugtis savo dviem puikiais, sveikais berniukais.

Įraše N. Vujičičius klausytojams pasakoja, kad keliauja po pasaulį siekdamas žmonėms įkvėpti tikėjimą, viltį, meilę ir, žinoma, drąsą įveikti iškilusius sunkumus. Jis skatina nebijoti siekti savo svajonių.

Lektorius daugiausia kalbėjo apie patyčias mokyklose: „Kaip manote, keliose mokyklose, kuriose kalbėjau, iš tiesų liovėsi patyčios? Vienoje mokykloje iš 600. Iš mokyklos direktoriaus gavau laišką, kuriame jis rašo: „Nikai, tu amžiams pakeitei mūsų mokyklą… Mes aštuonis mėnesius nematėme jokių patyčių. Mes nežinome, kas įvyko, bet tiesiog mokykloje vaikai pradėjo galvoti, kad tai nebėra šaunu“, – mintimis apie skatinimą mokyklose gyventi ir elgtis tolerantiškai dalinosi N. Vujičičius.

Pasibaigus įrašo peržiūrai kartu su vaikais kalbėta apie šio žmogus pavyzdį, apie tai, kad jis yra daug laimingesnis už kitus. Viso to priežastis yra pozityvus požiūris, mokėjimas atrasti gerų dalykų, žmonių. Svarbu suvokti, kad piktu žodžiu nieko negalima pasiekti, galima tik įskaudinti kitus, o gal net kažką paskatinti savižudybės link. Renginio dalyviai vieni kitiems prisižadėjo mokytis būti labiau tolerantiškais savo aplinkoje.

 

Šarūnė Gerulytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai