Kintuose pirmokai pravėrė knygų namų duris

Rugsėjo 27-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo duris pravėrė Kintų pagrindinės mokyklos pirmokėliai, lydimi mokytojos Vidos Viršilienės. Vieniems iš jų tai buvo pirmasis apsilankymas bibliotekoje, kiti vaikai yra joje lankęsi  ir anksčiau.

Pirmokėliai  buvo supažindinti su Naudojimosi biblioteka taisyklėmis. Jaunieji skaitytojai noriai vartė knygutes, jas apžiūrinėjo. Jiems buvo labai įdomu pakelti vieną iš storesnių ir sunkesnių knygų bibliotekoje. Vaikai sužinojo, kad yra knygų ir neregiams. Užmerkę akis jie galėjo pirštais palytėti ir pajusti Brailio raštą. Mokinukai galėjo pažiūrėti, kaip atrodo pati seniausia knyga Kintų bibliotekoje. Pirmokėliai sužinojo apie knygų dydžių įvairovę, apie jų amžių ir kas yra Brailio raštas.

Bibliotekininkė paaiškino, kad norint  skaityti bibliotekoje ir neštis knygutes skaityti namuose reikia įsigyti Skaitytojo pažymėjimą. Dauguma iš jų jį jau turi, o kiti vaikai tą dieną tapo bibliotekos  skaitytojais.

Visi pirmokėliai džiaugėsi apsilankymu bibliotekoje ir grįžo į namus ne tuščiomis. Mokinukams parinktos jų amžiui tinkančios knygutės ir padovanoti knygų skirtukai.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai