Programavimo būrelyje „Coder Dojo“ – pasiruošimas Helouvynui

Paplitusi nuomonė, kad kompiuterinių žaidimų kūrimas yra tolygus programavimui. Tai klaidinga nuomonė, žinant, kad tiesioginis programavimas sudaro bene penktadalį viso kompiuterinio žaidimo kūrimo proceso. Svarbesni etapai kuriant kompiuterinį žaidimą yra scenarijaus rengimas, žaidimo mechanika, animacijos ir grafikos kūrimas, psichologinė strategija. Būtent to šiemet ir pradėta mokyti Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje veikiančiame „Coder Dojo“ programavimo būrelyje.

Iki Helouvyno liko kelios savaitės, tad su būrelio nariais kuriamas kompiuterinis žaidimas „Moliūgų karai“. Animacinis herojus turi sunaikinti puolančius piktus moliūgus. Žaidime reikia apgalvoti moliūgų puolimo strategiją, objektų animaciją, gynybinį planą ir pan.

Kiekvieno „Coder Dojo“ programavimo būrelio nario sukurtas kompiuterinis žaidimas bus talpinamas F. Bajoraičio viešosios bibliotekos serveryje, kur kiekvienam nariui yra skirtas domenas. Tokiu būdu bus galima iš namų ar mokyklos pasiekti savo sukurtą žaidimą ir jį pažaisti.

Spausdinti
Facebook komentarai