Knygos ,,Žiemojantis angelas “ antros dalies sutiktuvės Degučiuose

Šilutės  F. Bajoraičio  viešosios  bibliotekos  Degučių  filiale   pristatyta  poeto,  prozininko  Audriaus Šikšniaus  knygos ,,Žiemojantis angelas “  antra dalis. Knygos  pristatyme kartu su  autoriumi  dalyvavo  Šilutės  kamerinio  dramos  teatro aktorius Vygantas Paldauskas,  redaktorė  Birutė  Morkevičienė  ir  laikraščio „Pamarys“ vyriausias redaktorius  Petras  Skutulas.

Rašytojo  gyvenimą,  kelią į kūrybą ir naujo leidinio  trumpą anotaciją   pristatė visų autoriaus  knygų  redaktorė  Birutė  Morkevičienė.

Prie romano ,,Žiemojantis angelas‘‘ redagavimo  prisidėjo ir laikraščio „Pamarys“ vyriausias redaktorius  Petras  Skutulas. Jis pasakojo, kad su rašytoju yra iš to paties kaimo, tad ta buitis autoriaus kūryboje yra savita,  pažįstama. Autoriaus kūryboje aptinkama daug senų,  jau nevartotinų žodžių, tačiau, anot redaktoriaus,  su Audriumi  nėra  lengva, jis įtikina, pasilieka prie savo nuomonės.

Ištraukas iš naujojo romano skaitė Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas.

A. Šikšnius   dalijosi prisiminimais,  kaip gimė ,,Žiemojančio angelo“ tęsinys, kiek daug  geradarių prisidėjo,  kad knyga  pasiektų skaitytojus.  Jis užsiminė ir apie  kuriamą  naują  romaną  „Katinas Latvis“, kurio ištraukas jau galima skaityti laikraštyje „Pamarys“.

,,Kasmet gimsta po vieną knygą. Kitais metais  turėtų pasirodyti  mano  geriausių eilėraščių  rinktinė ,,Močiutės pamokymai“, – kalbėjo  rašytojas. Susirinkusieji turėjo galimybę pasiklausyti jo skaitomų naujų eilėraščių.

Rašytojui   palinkėta   kūrybinės sėkmės ir greito susitikimo  su  nauja knyga.

 

Elena Dragūnienė,
Šilutės  F. Bajoraičio  viešosios  bibliotekos
Degučių  filialo   bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai