„Diemedžio“ ugdymo centre „Margaspalvė knygų karuselė“ sukosi jau trečius metus

Gruodžio 8 dieną „Diemedžio“ ugdymo centre vyko keliaujantis žinių turnyras „Margaspalvė knygų karuselė“, skirtas akcijai „Knygų Kalėdos‘2017“. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai jau trečius metus iš eilės surengia šventinę programą ir nudžiugina prieškalėdiniu laikotarpiu šio centro auklėtinius.

Žinių turnyre jėgas išbandė šešios komandos, pasivadinusios nuotaikingais pavadinimais: „Vėžliukai“, „Eiklieji elniai“, „Riteriai“, „Nykštukai“, „Nesakysiu“ ir „Išmintingieji kurmiai“. Žaidimas susidėjo iš dviejų turų. Pirmajame ture komandos turėjo atsakyti į dešimt įvairių klausimų, susijusių su Kalėdų tema (knygos, vietovardžiai, personažai, šventės istorija ir kt.), atspėti iš kokio animacinio filmuko yra vaizdo ištraukos. Antrajame ture komandos pasitikrino muzikines žinias, tačiau rezultatus lėmė ir burtai, nes dalyviai patys rinkosi kūrinių ištraukas, paslėptas po natomis.

Susumavus rezultatus paaiškėjo nugalėtojai. Daugiausiai taškų surinko komanda „Eiklieji elniai“, kuriai įteiktas saldus prizas. Bibliotekininkai pasirūpino, kad būtų apdovanotos visos žinių turnyre dalyvavusios komandos. „Diemedžio“ ugdymo centrui padovanota naujų knygų.

Renginys organizuotas ir prizai įsigyti vykdant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Trys žingsniai socializacijos link“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos.

 

Dalia Vasiliauskytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai