Degučiuose pristatyta Vilijos Eičienės fotografijos darbų paroda

Balandžio 25 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Degučių filiale meno mėgėjai pakviesti į Vilijos Eičienės (Žalpių k., Šilutės r.) fotografijos darbų parodos pristatymą ,,Gamtos akimirka“, skirtą Lietuvos nacionalinei bibliotekų savaitei ,,Kartu mes kuriame ateitį“.

Vilija nuo vaikystės svajojo fotografuoti ir džiaugėsi, kad šią svajonę pavyko įgyvendinti. Juk dabar turime visas galimybes fotografuoti, tik tam reikia turėti pomėgį. Kasdien visi kažkur skubame, lekiame, neturime kada stabtelėti prie pienėmis nuklotos pievos ar žiemos šerkšno išpuoštos langinės, nepastebime, kaip prabėga įvairiaspalvė vasara, kurios taip visi laukiame. Tačiau parodos autorė pastebi tas gamtos grožio akimirkas, kurias ir įamžino fotografijose. O jų ji turi nemažai. Pamatę šias fotografijas ne vienas pasakė: „Kokia graži gamta supa mus.“

V. Eičienė dalyvavo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio projekte ,,LT 100: mano kelionė Lietuvai“, kurį organizavo Lietuvos Respublikos kultūros  ministerija. Netikėtai išgirdusi per televiziją šio projekto užduotis, ji panoro dalyvauti projekte, kurio tikslas buvo kuo plačiau pažinti Lietuvą, iškilias asmenybes, žymias vietoves, papročius bei tradicijas. Projekte buvo pateikta 100 taškų, kuriuos reikėjo  aplankyti, nufotografuoti ir įkelti į interneto svetainę. Taip prasidėjo Vilijos kelionė aplink Lietuvą, pradedant nuo Hugo Šojaus dvaro Šilutėje, toliau fotografijų autorė vyko į Šilalę, Ignaliną, Zarasus… Pamažu dėliojosi kelionės žemėlapis. Apvažiuoti visi Lietuvos regionai, per 8 000 km, vaizdai užfiksuoti 100 fotografijų. V. Eičienei už dalyvavimą projekte įteiktas LR kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Janson padėkos raštas.

Norėdama, kad prisiminimui išliktų gražiausios šios kelionės akimirkos, visas fotografijas parodos autorė sudėjo į vaizdo įrašą ,,Mano dovana Lietuvai“, kurį  ir pristatė renginio metu. Buvo įdomu stebėti jos kelionę įspūdingomis gimtojo krašto vietomis. Dalyviai pamatė, kokia iš tiesų graži yra  mūsų Lietuva. Autorei linkėta ir toliau fotografuoti, ateityje surengti ne vieną fotografijų parodą.

Renginyje muzikavo Žemaičių Naumiesčio gimnazijos moksleivis Marijus Norbutas.

 

Elena Dragūnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Degučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai