Kūrybinis-edukacinis užsiėmimas ,,Atvirukas mamytei“ su meno kūrėja Julija Šličiene

Balandžio 25 dieną, Lietuvos nacionalinės bibliotekų savaitės metu, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko kūrybinis-edukacinis užsiėmimas „Atvirukas mamytei“ , dalyvaujant Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniams bei ikimokyklinukams.

Vaikai ir mokytojos susirinko bibliotekoje su skambančia daina apie mamą, vėliau deklamavo eiles apie mamytes. Vaikus labai pradžiugino jiems paruoštos priemonės edukaciniam-kūrybiniam užsiėmimui, bet prieš tai visi kartu išklausė renginio viešnios – Grabupiuose gyvenančios meno kūrėjos Julijos Šličienės. Dalyviams parodyta, kaip iš kelių paprastų elementų (džiovintų gėlių lapelių, rugių varpų, žolelių, spalvoto ar balto popieriaus, klijų) pasigaminti visai paprastą, bet gražų atviruką, skirtą artėjančiai Motinos dienai.

Iš pradžių, vaikams pasiskirsčius į šešias grupes, viešnia parodė, kaip pradėti atviruko gamybą. Vėliau dalyviai mėgino tai daryti savarankiškai. Jie kirpo popieriaus lapus, dailino kraštus. Visi kruopščiai rinko įvairias gėles, lapelius, kūrė kompozicijas, o susidėlioję tinkamą atviruko vaizdą klijavo detales.

Renginio dalyviams atvirukų gamyba pasirodė ne tokia jau ir paprasta, bet, padedant J. Šličienei, visiems pavyko sukurti nuostabius darbelius. Pabaigus kūrybines užduotis pasidžiaugta puikiais rezultatais – gražiais atvirukais, kuriuos padovanos savo mamytėms.

Laimingi ir linksmi vaikai padėkojo viešniai už pokalbį, praktiškus pamokymus ir išskubėjo prie savo darbų, knygų bei žaislų. Jie su nekantrumu laukia artėjančios mamyčių dienos, kai galės jas pasveikinti savo sukurtais atvirukais.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai