Kūrė smagius robotus

Žemaičių Naumiesčio gimnazijos poilsio stovyklos dalyviai birželio 20 d. buvo pakviesti į Šilutės r. Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialą išbandyti techninei kūrybai skirtą edukaciją, kur mokėsi kurti savo robotus. Užsiėmimus vedė viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda ir vyresnysis bibliotekininkas Tomas Poteliūnas.
Pirmiausia moksleiviai trumpai buvo supažindinami su nauja sritimi — robotika, su robotų kūrimo principais bei LEGO MINDSTORM EV3 konstruktoriaus pagrindinėmis sudedamosiomis dalimis. Vėliau dalyviai, pamokyti Ovidijaus Kuldos, patys programavo, konstravo judančius ir kovojančius vienas su kitu robotus, kuriuos valdė komandomis naudojant iPAD planšetes. Toliau sekė viena svarbiausių užsiėmimo dalių – robotų varžybos. Dalyviai su savo sukurtais robotais varžėsi virvės tempimo rungtyje. Varžybų metu robotas turėjo nutempti į savo pusę kitą priešininką. Robotų pajėgumas tikrintas kelis kartus: jie dalyvavo lenktynėse, kovėsi ringe.
Moksleiviai nuoširdžiai dėkojo užsiėmimų vedėjams už gerai praleistą laiką. Galbūt iš čia dalyvavusių moksleivių, kai kas ateityje taps tikrų robotų konstruktoriais ir išradėjais?

 

Nijolė Rimkienė

Spausdinti
Facebook komentarai