Laiškų istorijos Pašyšių bibliotekoje

Kiekvienos profesijos atstovai turi profesinę šventę. Pašto darbuotojai kiekvienais metais, spalio 9-ąją, mini savo profesinę šventę.

Minint neseniai praėjusią Pasaulinę pašto dieną, spalio 17-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialo bibliotekininkė Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus mokinukams surengė popietę ,,Pašto istorijos“. Bibliotekoje jaunuosius skaitytojus  pasitiko pelytės Berta ir Liudvikas – tai personažai iš Ignės Zarambaitės knygos ,,Emilio laiškas“. Kartu su vaikais skaitytos  ištraukos iš knygelės, žiūrėtas  animacinis filmukas, atliktos kūrybinės užduotys, prisiminti lietuvių kalbos pamokose skaityti kūriniai apie paštą.

Pašto istorija per trumpą laiką nuėjo stulbinančiai progresyvų kelią – nuo pašto karietomis vežiojamų laiškų iki internetu naudojamo elektroninio pašto, tad vaikai su dideliu susidomėjimu klausėsi pasakojimo apie pašo istoriją, susipažino su elektroniniu paštu. Pasakojimą lydėjo vaizdingos iliustracijos, vaikų pasisakymai ir pasvarstymai.

Kūrybinio-literatūrinio užsiėmimo metu vaikai  prisiminė, kaip rašyti laišką ir  adresą ant voko, o patys jauniausieji iliustravo vokus savo piešinukais. Parašytus laiškus vaikai sudėjo į vokus ir išsiuntė. Kiek buvo džiaugsmo, kai kitą dieną klasės duris pravėrė laiškanešys ir atnešė laišką nuo draugo.

 

Danutė Adomavičienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Pašyšių filialo bibliotekininkė

 

Spausdinti
Facebook komentarai