Literatūrinės mozaikos su dailininke Giedre Bulotaite-Jurkūniene ir rašytoju Vladu Stūriu

Kas trejus metus vykstančio Šilutės  F. Bajoraičio viešosios bibliotekos rengiamo literatūrinio rudens šventės-konkurso „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…“ dalyviai – poetė, dailininkė Giedrė Bulotaitė-Jurkūnienė ir  rašytojas Vladas Stūrys atvyko į Žemaičių Naumiesčio biblioteką ir susitiko su jaunaisiais skaitytojais.

Pokalbį su renginio dalyviais pradėjusi dailininkė ir literatė G. Bulotaitė-Jurkūnienė pristatė savo knygelę vaikams ,,Gailutė“, kurią pati ir iliustravo. Knygelėje pasakojama apie mažųjų girios gyventojų rūpesčius, o parašyti ją paskatino tai, jog autorė gyvena sodyboje, esančioje Labanoro girioje. Ten, įkvėpta gamtos, daugiausiai laiko praleidžia liedamas akvareles, tačiau kūrybos ji neskirsto į labiau ar mažiau mėgstamą. Anot viešnios, visi mes esame kūrėjai ir kiekvienas mes galime atrasti savyje menininką.

Vladas Stūrys, pristatydamas savo knygą ,,Nomus. Oriono gatvės karta“, prisipažino, jog parašyti knygą jį paskatino santykis su anūkais. Jausdamas kartų skirtumus, tačiau nenorėdamas būti pamokslautoju jis sukuria istoriją apie jauniausią Z kartą. Knygą  įdomu skaityti ir vyresniojo, ir jaunesniojo amžiaus skaitytojui. Su­si­rin­ku­sie­ji ne tik klau­sė­si au­to­riaus  skai­to­mų ro­ma­no iš­trau­kų, bet ir turėjo galimybę kartu aptarti bei paanalizuoti perskaitytų ištraukų situacijas, padiskutuoti su autoriumi apie ateities pasaulį.

Su renginio dalyviais užsimezgęs pokalbis paskatino svečius plačiau pakalbėti apie pagrindines gyvenimo vertybes: pa­siau­ko­ji­mą, nuoširdumą, darbštumą, drau­gys­tę. Svečiai mielai atsakė į susirinkusių dalyvių klausimus, žavėjo paprastumu, nuoširdumu.

 

Danutė Bružienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

 

 

 

 

 

 

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai