Paminėtas gražiausios Kalėdų giesmės jubiliejus

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale gruodžio 19 dieną Vainuto gimnazijos ketvirtokai su mokytoja Danguole Joneliene dalyvavo advento rytmetyje „Pasaulis be muzikos būtų pasaulis be sielos“. Renginys skirtas akcijai „Knygų Kalėdos“.

Šiemet Italijos rašytojui, publicistui, katalikų kunigui, vienuoliui Bruno Ferrero sukako 75-eri metai. Renginio metu trumpai apžvelgta šios asmenybės biografija ir kūryba. Skaitytas pasakojimas „Gražiausia Kalėdų giesmė“ iš Bruno Ferrero knygos „Visos istorijos“. Tai visame pasaulyje pamėgtos giesmės „Tyli naktis, šventa naktis“ intriguojanti ir švelni atsiradimo istorija.

Obendorfe, mažame Austrijos miestelyje, jauno kunigo Jozefo Moro ir mokytojo, vargonininko Franco Gruberio sukurta giesmė pirmą kartą suskambėjo prieš 200 metų, t. y. 1818 metų gruodžio 24-osios naktį, kai parapinė bažnyčia buvo pilnutėlė žmonių. Netrukus visas kaimas, kaip būrys angelų, nepaliaujamai ėmė giedoti. Ši giesmė tapo viena mėgstamiausių melodijų visame pasaulyje. O jos autoriai net nepagalvojo, ką iš didžiadvasės širdies padovanojo pasauliui.

Vaikams buvo atspausdinti sveikinimai su šios giesmės žodžiais, tad jie galėjo pritarti stebėdami ir klausydami garso bei vaizdo įrašą. Skambant kitoms kalėdinėms melodijoms dalyviai piešė patirtus įspūdžius iš skaitytos Bruno Ferrero istorijos. Pristatę ir pakomentavę piešinius jaunieji kūrėjai gavo dovanų po knygą. Vėliau visi žaidė žaidimus ir skaitė eilėraščius, susijusius su šv. Kalėdomis.

 

Bronė Paldauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai