Popietė ieškantiems sielos šilumos ir dvasios jaukumo

Adventas – toks metų laikotarpis, kai žmonės labiausiai susimąsto apie būties trapumą. Gerai, kad Šilutės miesto bendruomenėje yra kūrybingų asmenybių, kurios savo sielos turtingumu, kūrybiškumu ir kūrybos vaisiais pasidalina su kitais.

Jaukią gruodžio 19-osios pavakarę Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko tradicinė popietė „Poezija, skambanti fotografijos mene“. Kūrybos vakarą organizavo ir jį vedė Eugenijus Šuldiakovas. Šis menininkas laisvalaikiu tapo išnykusias ir dar likusias evangelikų liuteronų bažnyčias, rašo eiles, dirba ugdomąjį darbą su kaimelių vaikais ir suaugusiais. Jis yra įkūręs meno terapijos studiją „Įkvėpimas kūrybai“, veda saviugdos kursus, skaito paskaitas ir pats nuolat mokosi.

Šiemet pirmą kartą tokiame renginyje dalyvavo meno studijos „Įkvėpimas kūrybai“ (vad. E. Šuldiakovas) mokiniai, kurių sukurtų instaliacijų „Stimpanko“ ir 3D darbų paroda eksponuojama F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Surengta paroda džiaugėsi ir popietėje dalyvavę jaunųjų menininkų tėveliai.

Popietė vyko jaukioje artėjančių švenčių laukimo atmosferoje. Tarsi graži pynė vijosi atliekami kūriniai, eiles keitė muzika, muziką keitė fotografijų ciklai, atlikėjai keitė vienas kitą. Skambėjo kalėdinės giesmės, kurias, žiūrovams pritariant, atliko Nikolajus Filimonovas. Pritarimo sulaukė ir kalėdinės dainos, kurias dainavo atlikėjas Valerijus Volkovas bei dainuojamosios poezijos atlikėjas Adas Nausėda. Tatjana Petravičienė visus džiugino klasikinėmis melodijomis, atlikdama kūrinius pianinu. Jaudinanti muzika derėjo su jos fotografijų ciklu bei naujai atrastu, dar vienu pomėgiu – piešimu. Klausantis melodijų, žiūrint į piešinius ne vieną užplūdo ypatinga nuotaika. Šilutiškė poezijos knygų autorė, žurnalistė Birutė Morkevičienė skaitė savo naujausias eiles ir demonstravo fotografijose užfiksuotus vaizdus. Nedrąsiai pirmą kartą savo eiles skaitė šilutiškė Vida Tarozienė. Jos eilės buvo skirtos Mažosios Lietuvos rašytojai Ievai Simonaitytei, todėl skambėjo itin iškiliai ir sulaukė žiūrovų pritarimo.

Renginiui pasibaigus dar ilgai netilo dalyvių šurmulys, žiūrovai dėkojo atlikėjams už suteiktą šilumą ir dovanotą prieššventinę nuotaiką. Kiekvienas, išeidamas iš bibliotekos, išsinešė su savimi dalelę sielos šilumos ir dvasios jaukumo.

 

Liudmila Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

 

Nuotraukų autorė Dalia Pupšytė
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai