Vaikai mokėsi saugaus elgesio gatvėje

Kovo 5-osios rytą Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialo bibliotekininkai laukė atvykstant į svečius Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriaus ikimokyklinės „Skruzdėliukų“ grupės. Vietoje jų pasirodė visas pulkas kaukėtų, sijonuotų, kailiniuotų, reikalaujančių blynų ir kavos, persirengėlių. Pasirodo, kad po kaukėmis ir slėpėsi bibliotekininkų laukti vaikai. Jiems buvo surengta viktorina apie saugų elgesį gatvėje, pereinant kelią, vedžiojant šuniuką, einant kelkraščiu.

Vaikai sužinojo, kad jiems dviračiais važiuoti gatve dar per anksti, kad zebras – ne vien gyvūnas, bet ir pėsčiųjų perėjos ženklinimo būdas. Šviesoforo spalvos tokios pat, kaip ir Lietuvos vėliavos, tik išdėstytos ne tokia pačia tvarka. Vaikai puikiai žinojo, kad tamsoje būtina vaikščioti su atšvaitu, kad ir vedžiojamam šuniukui jo reikia. „Skruzdėliukai “ pasižadėjo ne tik patys saugiai elgtis gatvėje, bet  to pamokyti brolius ir seseris, jei reiks, priminti ir tėveliams.

Renginio pabaigoje vaikai pasigrožėjo pačių nupieštais piešinėliais saugaus elgesio gatvėje tema, aptarė kiekvieną iš jų. Rusnės bibliotekos lankytojai šią parodėlę galės apžiūrėti visą mėnesį.

 

Auksė Čėsnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai