Susitikimas su vienuolėmis Švėkšnos bibliotekoje

Šiltas, dvasingas ir malonus susitikimas su šv. Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių kongregacijos vienuolėmis kovo 1 dieną įvyko Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filiale.

Viena iš viešnių buvo Jolita Šarkaitė, kilusi iš Švėkšnos. Ji 1996 metais baigė Švėkšnos vidurinę mokyklą (dab. Švėkšnos „Saulės“ gimnazija), vėliau studijavo Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakultete. Šiuo metu ji yra Panevėžyje įsikūrusios švč. Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių kongregacijos vienuolė.

Paklaustos, kodėl nenešioja vienuolių abito jos paaiškino, kad seka pasaulyje pasislėpusį Dievą, todėl šito apdaro ir nereikia nešioti. Seserys tarnauja žmonėms pranciškoniškoje dvasioje; darbuojasi parapijose ir ieško tinkamiausių būdų padėti kaime gyvenantiems, turintiems įvairių priklausomybių žmonėms. Vienuolės papasakojo , kad jų tikslas yra religinių žinių skleidimas tarp vaikų ir jaunimo, krikščioniškos sąžinės formavimas, įvairių stovyklų jaunoms šeimoms organizavimas.

Kartu su seserimi Jolita buvo atvykusi sesuo Morta iš Pavilnio (Vilnius) bei sesuo Aušra iš Kauno. Klausant jų įžvalgų ir kūrybos prie arbatos puodelio akimirksniu pralėkė kelios valandos, niekas nenorėjo skirstytis.

Susitikimas organizuotas kartu su švėkšniškių draugija „ Tėviškė“.

 

Danutė Litvinienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Švėkšnos filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai