Pristatyta Kristinos Bartkienės siuvinėtų rankdarbių paroda

Balandžio 25 d., 19-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filiale savo nuostabių rankdarbių parodą pristatė Kristina Bartkienė. Ji yra kilusi iš Vilkyškių, tačiau ištekėjusi už usėniškio Rolando, apsigyveno Žemaitkiemio kaime, Usėnų seniūnijoje.

Siuvinėti K. Bartkienė pradėjo dar būdama trečioje klasėje. Taip užsikrėtė šia liga, kad iki šiol neįsivaizduoja savo gyvenimo be siuvinėjimo. Anot parodos autorės, jeigu nereikėtų dirbti kitų darbų, siuvinėti ji galėtų nuo ryto iki vakaro. Tai didžiausias poilsis ir atgaiva sielai. Šeima palaiko tokį Kristinos pomėgį, o vyras net paragino imtis didesnių darbų. Tai paskatino pradėti siuvinėti paveikslus.

Šeima augina tris vaikus, ūkininkauja, todėl jau nuo pavasario iki rudens siuvinėjimą tenka atidėti. Kristina tuomet pasineria į gėlių pasaulį – tai dar vienas jos hobis. Sunku suskaičiuoti, kiek gėlių žydi jos darželiuose. Be galo darbšti, visada besišypsanti, visiems maloni ir labai kukli – taip galima apibūdinti K. Bartkienę.

Siuvinėtų rankdarbių paroda Usėnų bibliotekoje bus eksponuojama iki birželio 15 d.

Aldona Rauktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Usėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai