Šeimos dieną vaikai kūrė šešėlinio lėlių teatro personažus ir inscenizavo pasakas

Gegužės 15 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filiale vyko šeimų kūrybinė popietė „Improvizuotas šešėlinis lėlių teatras“, skirta Šeimos dienai paminėti.

Rašytojas Bruno Ferrero apie šeimą yra rašęs: „Šeima yra vienintelė tikra sąskaita banke, jei nepamiršit kasdien jos papildyti meile, švelnumu, ištikimybe ir pasiaukojimu, tai užaugs stebuklingos palūkanos.“

Minint Šeimos dieną į Bikavėnų biblioteką buvo sukviestos mamos su vaikučiais. Bibliotekininkė lankytojams buvo paruošusi užduotį – išrinkti mėgstamą lietuvių liaudies pasaką. Beveik visų nuomonės sutapo, kad reikėtų inscenizuoti lietuvių liaudies pasaką „Ropė“. Tuomet visi susėdo daryti šios pasakos personažų. Kai visi pasakos personažai jau buvo pagaminti, viena mama mielai sutiko skaityti pasaką, o vaikai vaidino šešėlinio lėlių teatro spektaklį.

Vaikai buvo itin susidomėję vaidinimu ir panoro išsirinkti dar vieną lietuvių liaudies pasaką. Bibliotekininkė pasiūlė inscenizuoti pasaką „Dangus griūva“. Vėl visi kibo į darbus, pasigamino šios pasakos personažus ir su džiaugsmu sukūrė dar vieną šešėlinio lėlių teatro spektaklį.

 

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai