Mokėsi naudotis skaitmeninėmis technologijomis

Šilutės r. savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio ir Gardamo filialuose gegužės 21-30 dienomis vyko nemokami projekto „Prisijungusi Lietuva“ skaitmeninio raštingumo „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“ mokymai pradedantiesiems, kurių trukmė – 18 val. Mokymai finansuojami Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Filialuose mokymuose dalyvavo 20 įvairaus amžiaus dalyvių. Skaitmeninio raštingumo mokymuose vieni sužinojo, kiti prisiminė, kaip naudotis kompiuteriu, išmaniuoju telefonu, planšete, išmoko rengti tekstinius dokumentus, saugiai naršyti internete, susikurti saugius slaptažodžius. Įgijo žinių kaip susirasti reikalingos informacijos, sužinojo, kaip naudotis elektroninėmis valdžios, laisvalaikio paslaugomis, kaip pasidalinti informacija ir bendrauti internetu su draugais. Mokymo dalyviai susikūrė elektroninius paštus, „Facebook“ paskyras, mokėsi naudotis internetine bankininkyste, užsiregistruoti pas gydytoją, nusipirkti prekę, apsilankė nuotolinio mokymo svetainėse. Savo žinias pasitikrino atlikdami testus.

Visi mokymų dalyviai laukiami bibliotekoje, jie galės nuolat konsultuotis ar prireikus pasimokyti individualiai.

Žemaičių Naumiesčio ir Gardamo filialuose mokymai vyks ir toliau. Į nemokamus mokymus pagal pradedančiųjų ir pažengusiųjų programas kviečiame registruotis internetu: https://mokymai.vipt.lt/self_application arba telefonu 8-441 59101.

 

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai