Smagios dirbtuvės su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku

 

Gegužės mėn. 28 dieną Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale vyko pasakų dirbtuvės su rašytoju Virgiu Šidlausku. Pasakų dirbtuvėse dalyvavo Žemaičių Naumiesčio darželio mokyklos pradinukai.

Virgis Šidlauskas – keturių knygų ,,Ulfas ir stebuklinga barzda“, „Ugnikalniukas ieško draugų“,  „Slaptoji Kornelijaus Van Drebelio misija“, „Ulfas ir povandeninis miestas“ autorius. Virgis Šidlauskas vaikų literatūroje debiutavo 2017 metais su knyga ,,Ulfas ir stebuklinga barzda“. Knyga iš karto tapo „Metų knygos rinkimai 2017″ nominante vaikų kategorijoje. Šiais metais išleido knygos „Ulfas ir stebuklinga barzda” tęsinį – „Ulfas ir povandeninis miestas”. Knygų autorius savo kūrybinį kelią pradėjo dar besimokydamas mokykloje. 2000-aisiais metais, dar būdamas mokinys, išleido fantastinių apsakymų rinktinę ,,Kurganas“. Į literatūrą grįžo daugiau nei po dešimties metų.  Virgio Šidlausko kūryba ir straipsniai spausdinti žurnaluose, laikraščiuose ir knygose, publikuoti internetiniame dienraštyje bernardinai.lt, portale sos03.lt.

Pasakų dirbtuvėse susirinkusiems rašytojas labai išradingai pristatė savo knygas. Jis ir piešė, ir dainavo, ir vaizdingai skaitė. Skaitydamas įtraukiančios istorijas ir visko neatskleisdamas, paliko intrigą ir sužadino norą, paskaityti ir sužinoti, kas bus toliau. Virgis Šidlauskas, pasakodamas apie savo knygų veikėjus, jų charakterių kūrimą, į kūrybinį procesą išradingai įtraukė ir susirinkusius vaikus. Vaikai teikė savo pasiūlymus, kaip ir kuo galima užkariauti pasaulį, ką pasiimti į amfibiją, vykdant „Slaptąją Kornelijaus Van Drebelio misiją“, kartu su Ugnikalniuku ieškojo draugų, net atliko cheminį eksperimentą, kurio metu buvo galima pamatyti, kaip gi atrodo tas besiveržiantis ugnikalnis, kartu su autoriumi dainavo smagias dainas, o galop užrašė savo svajones, kurias sudėjo į Tėčio Ugnikalnio figūrėlę ir kurioms beliko tik išsipildyti. O juk norai anksčiau ar vėliau išsipildo. Na, gal sulaukus šešiasdešimties.

Renginys organizuotas, vykdant projektą „Profesionalaus meno ir saviraiškos dialogas“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

 

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai