Skaitmeninio raštingumo mokymai Pašyšių bibliotekoje

Birželio 26–27 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale vyko skaitmeninio raštingumo mokymai pagal pažengusiųjų programą „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalinkis turiniu internete: Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“.

Užsiėmimų metu kalbėta apie internetinę tapatybę bei galimus pavojus naudojant socialinį tinklą, jame viešinant informaciją. Mokymų dalyviai mokėsi skenuoti ir redaguoti nuotraukas, kurti nuotraukų koliažus ir animaciją, susipažino su informacijos, nuotraukų ir vaizdo įrašų platinimo internete apribojimais, sužinojo rekomendacijas darbo su skaitmeniniu įrenginiu saugumui užtikrinti.

Tai jau trečioji suaugusių bibliotekos lankytojų grupė, kuri kompiuterinio raštingumo žinias gilina pagal projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“. Pašyšių bendruomenės nariai – aktyvūs šio projekto dalyviai, nes nuo metų pradžios mokymus lankė ir savo žinias gilino jau 30 Pašyšių gyventojų.

Norintys dalyvauti mokymuose gali užsiregistruoti internetu https://mokymai.vipt.lt/pageidavimas-dalyvauti arba užsukę į Pašyšių biblioteką.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai